κορυφαίες-εκδηλώσεις-που-έχουν-επηρε-137682

Μπορεί οι εβδομάδες μόδας του Φεβρουαρίου να πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν πάρα τους φόβους γύρω από τον κορωνοϊό, αλλά καθώς η πανδημία εξαπλώνεται, τα περισσότερα πολιτιστικά δρώμενα που ήταν προγραμματισμένα για την άνοιξη αναστέλλονται. Οι καλλιτέχνες ακυρώνουν τις περιοδείες τους, η προβολή της νέας ταινίας του James Bond «No time to die» μεταφέρθηκε για τον Σεπτέμβριο και τα μεγαλύτερα φεστιβάλ και διοργανώσεις παγκοσμίως αναβάλλονται, όπως και το μεγαλύτερο event της μόδας, Met Gala.

Παρακάτω όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα:

Κορυφαίες εκδηλώσεις που έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό μέχρι στιγμής-1
©shutterstock
1/4
Native Share

Coachella

Το Coachella που ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα τον Απρίλιο αναβλήθηκε για τον προσεχή Οκτώβριο. «Η απόφαση της αναβολής έρχεται σε μια στιγμή παγκόσμιας αβεβαιότητας, παίρνουμε την ασφάλεια και την υγεία των προσεχών παρευρισκόμενων, του προσωπικού και όλης της κοινότητας στα σοβαρά. Σας παροτρύνουμε όλους να ακολουθήσετε τις υποδείξεις και το πρωτόκολλο που υποδεικνύουν οι αρχές» έλεγε η ανακοίνωση της διοργάνωσης που κοινοποιήθηκε στις 11 Απριλίου. Είναι αυτονόητο ότι πολλοί από τους καλλιτέχνες που θα εμφανίζονταν στο Coachella ίσως να μην τα καταφέρουν τον Οκτώβριο.

Κορυφαίες εκδηλώσεις που έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό μέχρι στιγμής-2
©shutterstock
2/4
Native Share

Φεστιβάλ κινηματογράφου Καννών

Παρά την απόφαση των γαλλικών αρχών να απαγορεύσουν τις δημόσιες συναθροίσεις, και τον εύλογο συνειρμό των περισσότερων ότι θα ακυρωθεί το Φεστιβάλ των Καννών, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο. Αν και η μεγαλύτερη αίθουσα προβολής είναι χωρητικότητας 2.300 ατόμων, το φεστιβάλ θα γίνει κανονικά 12-23 Μαΐου.

Κορυφαίες εκδηλώσεις που έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό μέχρι στιγμής-3
©shutterstock
3/4
Native Share

Glastonbury

Όσο για το Glastonbury, που μάλιστα πρόκειται για την επετειακή 50ή διοργάνωση του φεστιβάλ, οι διοργανωτές του κάνουν ότι μπορούν για να μην αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 24-28 Ιουνίου. Οι Taylor Swift, Paul McCartney και Diana Ross είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν ενώ τα προγνωστικά της προσέλευσης φτάνουν τους 200.000 ανθρώπους μέσα στις πέντε μέρες. «Το Φεστιβάλ Glastonbury παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει το κοινό του και να εξασφαλίσει την ασφάλεια του. Είμαστε πάντα σε επιφυλακή των εξελίξεων για τυχόν απαραίτητες αλλαγές» αναφέρει ο επικεφαλής Adrian Coombs.

Κορυφαίες εκδηλώσεις που έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό μέχρι στιγμής-4
©shutterstock
4/4
Native Share

Ολυμπιακοί Αγώνες

Μέχρι στιγμής έχει αναβληθεί για δύο μήνες η εκπαίδευση των εθελοντών για τους ολυμπιακούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι στο Τόκιο, αλλά οι ημερομηνίες διεξαγωγής παραμένουν 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου. Η τελετή του ανάμματος της ολυμπιακής φλόγας έγινε στις 9 Μαρτίου, αλλά χωρίς θεατές. Πάντως ακόμη κι αν ο κορωνοϊός δεν καταφέρει να σταματήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο υπάρχουν συζητήσεις να διαγωνίζονται σε άδεια στάδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα σχετικά με τον κορωνοϊό στο Vogue.gr.

MHT