οι-διάσημοι-πριν-γίνουν-διάσημοι-91401
©Emily Blunt, 2009, by David Drebin

Πώς ήταν η Charlize Theron πριν το πρώτο της Oscar; Ο Steve Jobs πριν το πρώτο iPod; Ο John Legend πριν κατακτήσει τα charts; Ο φακός του πολυτάλαντου David Drebin έχει αιχμαλωτίσει πλήθος διασήμων, σε χρόνο και τόπο που η φήμη τους δεν είχε ακόμα ανθίσει.

Οι διάσημοι πριν γίνουν διάσημοι-1
©David Drebin

Ο «διεπιστημονικός» Drebin συγκέντρωσε 89 τέτοιες εικόνες, μια συλλογή από γοητευτικές Polaroids, ξεχασμένες στην προ-ψηφιακή εποχή, τραβηγμένες πριν γίνουν sold out, μέσα στην περιορισμένη έκδοση (1.200 αντίτυπα) της teNeues που ονόμασε “Before They Were Famous”.

Οι διάσημοι πριν γίνουν διάσημοι-2
©David Drebin

Τους θαυμάζουμε για την άνεσή τους μπροστά στον φακό, είτε τους βλέπουμε σε μια διαφημιστική καμπάνια είτε στην οθόνη του σινεμά. Πώς έμοιαζαν η Emily Blunt, ο Tommy Hilfiger και η Diane von Furstenberg στις πρώτες πόζες της καριέρας τους;

Οι διάσημοι πριν γίνουν διάσημοι-3
©David Drebin

Το σπάνιο υλικό πορτραίτων από τη δημιουργική πορεία του Drebin, συμπληρώνουν πρωτότυπα έργα του, από femmes fatales μέχρι τοπία, που αναδεικνύουν την μοναδική τεχνική του και πωλούνται στις μεγαλύτερες γκαλερί του πλανήτη.

Οι διάσημοι πριν γίνουν διάσημοι-4
©David Drebin

Απόφοιτος του Parsons School of Design, ο Drebin ξεκίνησε την καριέρα του σαν φωτογράφος κερδίζοντας τις εντυπώσεις, μέχρι να περάσει στον χώρο της σύγχρονης τέχνης. Διάσημος για τις neon light εγκαταστάσεις του και τις επαναστατικές του εικόνες, παραδίδει την 6η του εκδοτική συνεργασία με τη teNeues για τους απανταχού θαυμαστές της τέχνης του φακού.

Οι διάσημοι πριν γίνουν διάσημοι-5
©teNeues

Info: Το βιβλίο “Before They Were Famous” του David Drebin κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό εκδόσεων από την teNeues τον Απρίλιο του 2019. 

MHT