έξι-ταλαντούχοι-ηθοποιοί-του-ελληνικ-221507
©Panos Davios

H Vogue Greece Μαΐου συναντά έξι ταλαντούχους ηθοποιούς, που διατηρούν πολύ υψηλό το επίπεδο του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου. Όλοι τους μεταμορφώθηκαν σε street artists, σε μια ανατρεπτική φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης. Η Ιωάννα Παππά που πρωταγωνιστεί στην παράσταση Labor της Ανθής Τσιρούκη, ενώ το καλοκαίρι θα ερμηνεύσει την Κλυταιμνήστρα στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Η ίδια μίλησε για τον ρόλο της τέχνης σε μια εμπόλεμη περίοδο για την ανθρωπότητα όπως αυτή που διανύουμε. “Αφού καταδικάσαμε τη βία με όλους τους τρόπους και μιλήσαμε για ανθρώπινα δικαιώματα, έρχεται ένας φρικιαστικός πόλεμος να μας δείξει ότι ο “ανεπτυγμένος” άνθρωπος δεν έχει κάνει βήμα προς τα εμπρός. Ζούμε βαθιά μέσα σε μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας και ελευθερίας”, περιγράφει.

Η Μαίρη Μηνά που βλέπουμε στο διαρκώς sold out Άνθρωποι και ποντίκια του Βασίλη Μπισμπίκη, άφησε μια επιτυχημένη καριέρα ως κοινωνική λειτουργός για να ασχοληθεί με την υποκριτική. «Δεν παρασύρθηκα, δεν συμβιβάστηκα. Αυτό το πιστώνω στον εαυτό μου. Μπόρεσα να μηδενίσω αυτό που ήμουν και να βρω αυτό που αγαπώ”, εξηγεί για την μεγάλη αλλαγή στη ζωή της.

Ο Αντώνης Μυριαγκός ο οποίος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η άλλη πλευρά της καταιγίδας» του Γιάννη Χουβαρδά, είχε ασχοληθεί με μια άλλης μορφής τέχνη πριν αποφασίσει να γίνει ηθοποιός.

«Μπήκα πιο υποψιασμένος και πιο ώριμος στην υποκριτική, έχοντας γράψει κάποια χιλιόμετρα στον χώρο της τέχνης, μέσω της ζωγραφικής. Ήταν δύσκολο να πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Αν θέλω να είμαι ειλικρινής, με τη ματαιοδοξία παλεύω χρόνια. Δεν τελειώνει αυτό. Όταν είσαι ηθοποιός, δίνεις μάχη καθημερινά με τον εγωισμό σου”, εξομολογείται στη Vogue Greece Μαΐου.

Έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου στη Vogue Greece Μαΐου-1

Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας ακόμα χαρακτηριστικός performer, καθώς υποδύεται τον γελωτοποιό στην blockbuster παράσταση Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, ενώ ηχογραφεί δύο νέα τραγούδια, αφού κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικός του δίσκος, Μαθήματα Ζωής, σε στίχους και ερμηνεία του ίδιου. «Η τραγουδοποιία είναι κάτι που προκύπτει και οπότε υπάρχει ιστορία να ειπωθεί την καταγράφω με πάθος, χωρίς να το πολυσκέφτομαι. Συμπληρώνει την υποκριτική».

Η Πηνελόπη Τσιλίκα που βλέπουμε για λίγο ακόμα στην στον Μισάνθρωπο του Μολιέρου, στο θέατρο Σφενδόνη, θυμάται την περίφημη κραυγή της ως Όρσα στην ταινία Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη. “Με τον Παντελή δεν κάναμε πρόβες, κάναμε όμως πολλές συζητήσεις και μας είπε πολλές ιστορίες που μας έβαλαν στην ατμόσφαιρα που ζητούσε για την ταινία. Για τη σκηνή αυτή θυμάμαι ότι κάναμε γύρισμα τη νύχτα, στο σπίτι της οικογένειας στις Στενιές Άνδρου”, δηλώνει στη Vogue Greece Μαΐου.

Από την άλλη ο Πέτρος Λαγούτης ήταν πάντα performer, ακόμα και για την παρέα του, πριν ασχοληθεί με την υποκριτική. «Μα ο στόχος του καλλιτέχνη είναι να απολαύσει ο θεατής. Ή, μάλλον, να εκφραστεί ο ίδιος, κακά τα ψέματα. Αν όμως ο καλλιτέχνης εκφραστεί και ο θεατής αντιληφθεί, αυτό αυτόματα δημιουργεί μια αμοιβαία απόλαυση”, λέει ο ηθοποιός που αυτή την περίοδο κάνει γυρίσματα για την τρίτη σεζόν του Έτερος Εγώ, ενώ θα συν-σκηνοθετήσει για πρώτη φορά, μαζί με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο.

Μην χάσετε τη Vogue Greece Μαΐου που κυκλοφορεί έως και την Δευτέρα του Πάσχα με την Καθημερινή.

Διαβάστε επίσης | Jennifer Connelly: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την cover star της Vogue Greece Μαΐου

MHT