κορωνοϊός-print-sales-διάσημων-φωτογράφων-για-140326
©printsforgood.org

Κι αν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε αυτήν την περίοδο σε μέρη που θα θέλαμε κάποια στιγμή να επισκεφθούμε ή να γνωρίσουμε ανθρώπους και να μεταφερθούμε στο προσωπικό σύμπαν τους; Κι όμως μπορούμε, συνεισφέροντας ταυτόχρονα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν συσταθεί για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού. Αγοράζοντας συγκεκριμένες φωτογραφίες, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν σε αυτούς τους οργανισμούς, μάς δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε τον κόσμο μέσα από τη ματιά μερικών από τους σπουδαιότερους φωτογράφους παγκοσμίως και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας, τον χώρο που περνάμε τον χρόνο μας όλοι αυτή τη στιγμή.

Κορωνοϊός: Print sales διάσημων φωτογράφων για την ενίσχυση ΜΚΟ-1
©QUENTIN DE BRIEY dreamsequence.co

Η πλατφόρμα Dream Sequence Editions συστάθηκε από τον φωτογράφο Tim Barber με σκοπό την πώληση μοναδικών φωτογραφικών αντιτύπων και τη διάθεση των χρημάτων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η λίστα των οποίων ανανεώνεται συνεχώς. Ανάμεσα στα αντίτυπα που πωλούνται είναι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Petra Collins από το ένα πρόσφατο story της για τη Vogue Italia, ένα στιγμιότυπο από την ταινία “Uncut Gems”, και μία ασπρόμαυρη φωτογραφία από τη ζωή στη Νέα Υόρκη πριν την πανδημία από τον Quentin De Briey.

Κορωνοϊός: Print sales διάσημων φωτογράφων για την ενίσχυση ΜΚΟ-2
©Giampaolo Sgura | printsforgood.org

O φωτογράφος μόδας Giampaolo Sgura ίδρυσε την πλατφόρμα Prints For Good για την πώληση 18 υπογεγραμμένων και limited edition φωτογραφιών του, κυρίως από editorials, τα έσοδα από τα οποία θα διατεθούν σε νοσοκομεία της Ιταλίας, χώρα από την οποία κατάγεται ο διάσημος φωτογράφος.

Κορωνοϊός: Print sales διάσημων φωτογράφων για την ενίσχυση ΜΚΟ-3
©Max Papendieck | nokidhungry.org

Ο φωτογράφος μόδας Max Papendieck έχει επιλέξει μερικές φωτογραφίες από προσωπική δουλειά του και τα έσοδα από την πώλησή τους διατίθενται στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό No Kid Hungry, ο οποίος προμηθεύει με τρόφιμα τα παιδιά στην Αμερική που βασίζονταν στα σχολικά γεύματα για την καθημερινή διατροφή τους.

Κορωνοϊός: Print sales διάσημων φωτογράφων για την ενίσχυση ΜΚΟ-4
©giveworld.com | Mick Rock: David Bowie, 1973

Μέσω της πλατφόρμας Giveworld διάσημοι φωτογράφοι και καλλιτέχνες δωρίζουν Limited editions prints σπάνιων και συλλεκτικών φωτογραφιών τους προς 85 δολάρια το καθένα, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό GlobalGiving για το Coronavirus Relief Fund που έχει συστήσει. Ανάμεσα στις φωτογραφίες περιλαμβάνεται μία φωτογραφία από συναυλία του David Bowie, ένα γυμνό της Florence Welch, ένα πορτραίτο του Kurt Cobain, μία φωτογραφία που τράβηξε η Charlotte Gainsbourg, μία φωτογραφία της σκηνοθέτη Sam Taylor-Johnson και prints των διάσημων φωτογράφων μόδας Inez and Vinoodh και Mikael Jansson.

Κορωνοϊός: Print sales διάσημων φωτογράφων για την ενίσχυση ΜΚΟ-5
©giveworld.com | Kelia Anne

Μία πρωτοβουλία που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία είναι το Pictures for Elmhurst, για την οποία 96 φωτογράφοι από τη Νέα Υόρκη διέθεσαν προς πώληση έργα τους για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου Elmhurst, όπου νοσηλεύεται ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων στην πόλη. Το ποσό που συγκεντρώθηκε άγγιξε τα $1,380,000. Ανάμεσα στους 96 φωτογράφους συμπεριλαμβάνονταν μεγάλα ονόματα από τον χώρο της μόδας, όπως ο Vincent van de Wijngaard, η Yelena Yemchuk, η Zora Sicher, η Bibi Cornejo Borthwick, ο Sam Rock, η Columbine Goldsmith, αλλά και η σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και φωτογράφος Cheryl Dunn.

MHT