ο-νέος-ρόλος-της-keira-knightley-φέρνει-το-glam-των-20s-στη-145952
©Getty Images

Όταν το ντεμπούτο μυθιστόρημα της Suzanne Rindell «The Other Typist» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013, οι κριτικοί το περιέγραψαν ως ένα βιβλίο που «πάντρεψε» το Roaring Twenties γκλάμουρ του «The Great Gatsby» με την ψυχοσεξουαλική ένταση του «The Talented Mr. Ripley», με κάποιες πινελιές απ’ το ανατρεπτικό στιλ του Χίτσκοκ. Επτά χρόνια αργότερα, η Keira Knightley είναι έτοιμη να φέρει το κινηματογραφικής αισθητικής μυθιστόρημα στη μικρή οθόνη – συγκεκριμένα στο Hulu – συμμετέχοντας στο εγχείρημα ως πρωταγωνίστρια και παραγωγός.

Η πλοκή ξεκινά στο Μανχάταν το 1924 – στο αποκορύφωμα της ποτοαπαγόρευσης – όπου η Rose Baker εργάζεται ως δακτυλογράφος σε αστυνομικό τμήμα. Όλη μέρα, κάθε μέρα, καταγράφει τις ομολογίες δολοφόνων και γκάνγκστερ – ασφυκτιώντας μέσα στον πατριαρχικό περίγυρο. Κάποια στιγμή, η γοητευτική συνάδελφος στενογράφος Odalie (Knightley) φτάνει στο τμήμα και γίνεται έμπιστή της. Πριν πάρα πολύ καιρό, η Rose είχε μετακομίσει με την Odalie σε μια πολυτελή σουίτα ξενοδοχείου, με τα γεγονότα της ζωής τους να συνδέονται ολοένα και περισσότερο. Κανένα κορίτσι, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται κι αυτό έχει μοιραίες συνέπειες.

Ενώ η συμπρωταγωνίστρια της Knightley δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, η Ilene Chaiken – γνωστή για τη δημιουργία του «The L Word» – έχει αναλάβει το σενάριο και την παραγωγή της σειράς. Όσον αφορά τα κοστούμια, περιμένετε άφθονο Jazz Age glitz, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο μυθιστόρημα – από τα κομμένα ρετρό μαλλιά της Odalie, έως εντυπωσιακά art-deco βραχιόλια.

Originally published on Vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | Μαλλιά… «Στο παρά πέντε»

MHT