που-θα-μετακομίσουν-ο-πρίγκιπας-harry-και-η-m-121692
©Getty Images

Το ξέρετε ήδη: Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη βασιλική ζωή, ανακοινώνοντας ότι επιθυμούν πλέον να ζήσουν μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής. Κι ενώ γνωρίζουμε ότι στην Αγγλία το σπίτι τους θα εξακολουθήσει να είναι το Frogmore Cottage στο Γουίνσδορ, άγνωστο παραμένει που θα στεγάσουν την οικογένειά τους στην Αμερική.

Μέχρι ώρας, δύο είναι οι επικρατέστερες τοποθεσίες: Λος Άτζελες και Καναδάς. Ας ξεκινήσουμε από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Η Markle έχει καταγωγή από τη Νότια Καλιφόρνια, όπου η μητέρα της ζει ακόμα. Οι φήμες ότι το ζευγάρι ψάχνει σπίτι στην περιοχή, ξεκίνησαν από το 2018 . Τον Σεπτέμβριο, μια πηγή ανέφερε στο Vanity Fair ότι το ζευγάρι φλέρταρε με την ιδέα της αγοράς μιας βίλας στο Calabasas, ενώ η Daily Mail είχε νωρίτερα κάνει λόγο για το Malibu.

Ο Καναδάς είναι, ίσως, το πιο σίγουρο σενάριο. Οι δυο τους πέρασαν τις διακοπές των γιορτών στο Vancouver, ενώ η Markle πέρασε αρκετό διάστημα στο παρελθόν στο Toronto για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Suits”. Αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους βασιλικής πολιτικής, ο Καναδάς βγάζει περισσότερο νόημα. Ενώ γίνεται πολύς ντόρος γύρω από την απόφασή τους να εγκαταλείψουν τη μοναρχία, έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να τιμούν τα καθήκοντά τους προς τη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τα στελέχη.

Η λέξη κλειδί αυτής της δήλωσης είναι η Κοινοπολιτεία, αναφερόμενοι στην οργάνωση των 53 κρατών (τα περισσότερα πρώην αποικίες της βρετανικής αυτοκρατορίας) που διατηρούν πολιτικούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ΗΠΑ, που εξεγέρθηκαν εναντίον της βρετανικής αυτοκρατορίας το 1776, προφανώς δεν αποτελούν μέρος της. Ο Καναδάς, ωστόσο, αποτελεί και φαίνεται να αποτελεί τον τόπο μετακόμισης του ζεύγους.

Αν ο Harry και η Meghan «επιθυμούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη Βασίλισσα, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλα τα σχετικά κόμματα», η ζωή σε μια χώρα φιλική προς το Ηνωμένο Βασίλειο το καθιστά ευκολότερο. Και, δεδομένου ότι ένα βασικό τμήμα του νέου ιστότοπού τους, sussexroyal.com, αφορά την «ενίσχυση της Κοινοπολιτείας», η ζωή σε κάποια χώρα της Κοινοπολιτείας θα ήταν λογικό συμπέρασμα.

Επιπλέον, νωρίτερα σήμερα, ο βρετανικός τύπος ανέφερε ότι ο δούκας και η δούκισσα του Sussex άφησαν τον γιο τους, Archie, στη φροντίδα ενός οικογενειακού φίλου στον Καναδά, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται στο Λονδίνο. Οι πηγές λένε ότι σκοπεύουν να επιστρέψουν στο γιο τους σύντομα, ενώ η εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι η Meghan το έχει ήδη κάνει.

Η καναδική πόλη που βγάζει περισσότερο νόημα να έχουν επιλέξει για τη διαμονή τους είναι το Toronto. Η πόλη ονομάζεται συχνά “Hollywood North” και κάθε χρόνο φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου του πλανήτη, το TIFF (Toronto International Film Festival). Το ζευγάρι έχει μιλήσει σοβαρά στο παρελθόν για την επιθυμία του να γίνει οικονομικά ανεξάρτητο. Αν η Meghan θέλει να επιστρέψει στην καριέρα της στη σόουμπιζ, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Harry, ο οποίος αυτό το διάστημα έχει αναλάβει τη δημιουργία μιας σειράς στο Apple TV +  με πρωταγωνίστρια την Oprah Winfrey, το Toronto φαντάζει ιδανική επιλογή.

Ακόμα ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τη μετακόμισή τους στο Τορόντο; Ο νέος τους προσωπικός ιστότοπος, δημιουργήθηκε από μια ψηφιακή εταιρεία που εδρεύει στην περιοχή. Η ίδια η πόλη τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. «Ελάτε στον Καναδά, εκεί που ανήκετε», έγραψε πρόσφατα στο εξώφυλλό της η Toronto Star.

MHT