the-vibe-θα-τα-ξαναπούμε-bernard-154311
©Konstantinos Fidanis

Προχτές είδα στον ύπνο μου τον Bernard Arnault. Κάπου ήμασταν και νόμιζα ότι μου έκανε νόημα να πάω κοντά του, αλλά όταν τον πλησίασα στο τραπέζι που καθόταν με κοίταξε κάπως περίεργα και είδα ότι μιλούσε στο κινητό – και όχι, δεν πρόσεξα τι έξυπνη συσκευή κρατούσε.

Θα μπορούσα να ανατρέξω σε κάποιον ονειροκρίτη για να με βοηθήσει να καταλάβω γιατί σε μια – καλώς εχόντων των πραγμάτων – στιγμή σωματικής και πνευματικής ξεκούρασης και χαλάρωσης, βρισκόμουν στον ίδιο χώρο με τον πλουσιότερο Ευρωπαίο και CEO του πολυτελούς γίγαντα LVMH. Όμως, πάντα είχα μια τάση για grandeur σε σχέση με τα όνειρα – έχω, π.χ. βρεθεί στο Rose Garden του Λευκού Οίκου με τον George H. W. Bush, τη σκυλίτσα του Millie και μια ομάδα μυστικών πρακτόρων με γυαλιά ηλίου και ακουστικό στο αυτί που στεκόντουσαν διακριτικά πίσω από κάτι θάμνους. Επίσης, έχω κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τη Hillary Clinton κι έχω ανταλλάξει ένα φευγαλέο «hello» με τον Barack Obama. Θα έλεγα, ότι όταν μιλάμε για όνειρα, μπορώ να γίνω λίγο «μπλαζέ».

Όμως, το θέμα είναι ότι σήμερα, ακόμα και τα πιο ευφάνταστα, σουρεαλιστικά, πολλές φορές, όνειρα μου, μοιάζουν εξίσου ρεαλιστικά, εξίσου εφικτά με τη σημερινή σουρεαλιστική, πολλές φορές, πραγματικότητα. Θέλω να πω, ότι δεν μου κάνει τόσο εντύπωση το γεγονός ότι παρ’ ολίγο να μιλήσω με τον – ας μου επιτραπεί μια ελάχιστη πλέον οικειότητα – Bernard, γιατί αύριο ξεκινάει το lockdown part 2 και η πιο απλή καθημερινότητα περιλαμβάνει πράγματα όπως το να βάφομαι λίγο όταν βρίσκομαι στο σπίτι και ετοιμάζομαι να συναντήσω του καλούς μου συναδέλφους σε κάποια ψηφιακή συνάθροιση, αλλά όχι όταν βγαίνω έξω και φοράω μάσκα.

Σε πρακτικό επίπεδο, ο νέος αυτός εγκλεισμός θα μας βρει ίσως πιο προετοιμασμένους. Καινούργια βιβλία έχουν βρει τον χώρο τους σε κάποιο ράφι, οι φρέσκιες ιδέες για εικονικές περιηγήσεις σε διεθνείς εκθέσεις δεν θα αργήσουν, ενώ οι επιλογές στον χώρο της μάσκας, του πιο hot σήμερα αξεσουάρ από άποψη τεχνολογίας και design, συμπεριλαμβάνουν πολλά χαριτωμένα παιχνίδια σε επίπεδο στιλ. Και η ζωή θα συνεχιστεί. Μέσα από τα μηνύματα στο 13033 για τους περισσότερους από εμάς, αλλά κυρίως, χάρη στον ασταμάτητο αγώνα εκείνων που μάχονται την πανδημία σε κάθε πρώτη γραμμή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μέρες που βιώνουμε είναι δραματικές, δύσκολες και ιστορικές. Όμως, περιλαμβάνουν και την ελπίδα. Όπως η εκλογή της Cori Bush, της νοσηλεύτριας και single mom, η οποία είναι πλέον η πρώτη μαύρη γυναίκα βουλευτής από το Μιζούρι που εκλέγεται στο αμερικανικό Κογκρέσο. Αλλά και η εκλογική νίκη της ακτιβίστριας Σάρα Μακ Μπράιντ, η οποία είναι σήμερα η πρώτη ανοικτά διεμφυλική γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όσο για νύχτες μου, νιώθω μεγάλη ανακούφιση που δεν έχω πέσει (ακόμα;) πάνω στον @realDonaldTrump και καταλαβαίνω το γεγονός ότι η έφηβη κόρη μου ξεκίνησε λογαριασμό στο Twitter μόνο και μόνο για να παρακολουθεί τα «ιδιαίτερα» τιτιβίσματα του. Σε κάθε περίπτωση, θα έχω τόσα πολλά να συζητήσω με τον Bernard σε περίπτωση που μου δοθεί άλλη μια ευκαιρία. Ελπίζω μόνο, αυτήν τη φορά, να μην τον πετύχω πάλι στο κινητό.

Διαβάστε επίσης | The Vibe: Η Emily στην Αθήνα;

MHT