9-lgbtqia-φιλανθρωπικά-ιδρύματα-που-μπορείτε-146032
©© Lillie Eiger

LGBT Foundation 

Με έδρα το Μάντσεστερ, εδώ και 45 χρόνια παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης στα μέλη της queer κοινότητας που έχουν ανάγκη, ενώ τώρα έχει επικεντρώσει το έργο της στα μέλη που υποφέρουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επί του παρόντος, προσφέρει 500 ώρες συμβουλευτικής μέσω τηλεφώνου κάθε μέρα.

Stonewall Equality

Ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια από διασημότητες, όπως ο Ian McKellan και η Lisa Power, παλεύοντας για τη συμπερίληψη στις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας σε ολόκληρη τη Βρετανία.

The Proud Trust

Με έδρα το Μάντσεστερ, το The Proud Trust πήρε το όνομά του από τη ζωτική του αποστολή: «Κάθε νέος μπορεί να είναι περήφανος για την ταυτότητά του, χωρίς φόβο ή ντροπή». Για το σκοπό αυτό, οργανώνει ομάδες νέων και εκδηλώσεις δικτύωσης, προσφέροντας οικονομικούς  πόρους σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της σεξουαλικής τους ταυτότητας και της ταυτότητας φύλου τους.

Hidayah

Αφιερωμένο στην υποστήριξη της μουσουλμανικής κοινότητας LGBTQIA+, η Hidayah σημαίνει κυριολεκτικά «καθοδήγηση» στα Αραβικά. Προσφέρει ασφαλείς χώρους για κοινωνικοποίηση, καθώς και μια σειρά από εκπαιδευτικές υπηρεσίες για queer νέους.

MindOut

Αυτό το φιλανθρωπικό ίδρυμα με έδρα το Μπράιτον, παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας από (και για) την κοινότητα LGBTQIA+. Ο πρωταρχικός του στόχος είναι να υποστηρίξει όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες νομικής καθοδήγησης, ενώ παράλληλα παρέχει συμβουλές και πρόσβαση σε δίκτυα μελών της κοινότητας.

House Of Rainbow

Το Ίδρυμα εργάζεται για να ενδυναμώσει τα μέλη της κοινότητας BAME LGBTQIA+ μέσα από την υποστήριξη των αιτούντων άσυλο έως την παροχή συμβουλών ψυχικής υγείας.

Pride In London

Μπορεί η εμβληματική ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας του λονδρέζικου Pride να καθυστερήσει φέτος, παρά ταύτα φιλοξένησε διαδικτυακές ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, λανσάροντας το Unity Fund για να δωρίσει εφάπαξ επιχορηγήσεις σε τοπικούς οργανισμούς. Η 24ωρη παγκόσμια εκδήλωση που διοργανώνεται από το Global Pride θα πραγματοποιηθεί μέσω YouTube στις 27 Ιουνίου.

The Outside Project

Το Outside Project λειτουργεί ως «καταφύγιο» για μέλη της κοινότητας LGBTQIA+ που κινδυνεύουν από έλλειψη στέγης, ένα πρόβλημα που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Gendered Intelligence

Με εθελοντικό προσωπικό στο Λονδίνο, το Λιντς και το Μπρίστολ, το Ίδρυμα υποστηρίζει τρανς άτομα ηλικίας 8 έως 25 ετών. Φέτος, οι ετήσιες καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της έχουν «μετακομίσει» στο διαδίκτυο, με δεκάδες προγράμματα νέων που προσφέρονται κάθε εβδομάδα.

Originally published on Vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | Η gay διευθύντρια της Vogue που άνοιξε δρόμο για τα LGBTQ+ δικαιώματα στα ’20s