Susie Lang
Susie Lang
Susie Lang

Από τη Νέα Υόρκη στο κέντρο της Αθήνας

Οι ξεχωριστές δημιουργίες της Debra Rapoport 'ταξιδεύουν' από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, σε μια σπάνια έκθεση στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη φέρνει στην Ελλάδα της ευφάνταστες δημιουργίες της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Debra Rapoport, η οποία έχει εδώ και χρόνια πρεσβεύει μέσα από τη δουλειά της την βιωσιμότητα και την ανακύκλωσης υλικών. Με έδρα της τη Νέα Υόρκη, η Rapoport έχει την μοναδική ιδιότητα να μεταμορφώνει τυχαία ευρήματα σε αντικείμενα που ξεπερνούν τα όρια της συμβατικής τέχνης, όπως κοσμήματα, καπέλα και πολύχρωμα ενδύματα.

 

Η αντισυμβατική της ματιά, αλλά και ο σεβασμός της για το περιβάλλον, την έχουν κάνει παγκοσμίως γνωστή στην καλλιτεχνική κοινότητα, αλλά και στο χώρο της μόδας. Η ίδια εμφανίζεται πολλές φορές φορώντας δημιουργίες της, τις οποίες επέλεξε να κρατήσει και να ενσωματώσει στο προσωπικό της, εναλλακτικό στιλ. Η έκθεση “Από του δρόμους της Νέας Υόρκης” Ανακύκλωση, Βιωσιμότητα και Τάσεις της Μόδας, έχει σαν στόχο να συστήσει την αισθητική, αλλά και τις αρχές της Debra Rapoport στο ελληνικό κοινό μέσα από αντικείμενα της προσωπικής της συλλογής, κάποια από τα οποία έχουν απαθανατίσει διάσημοι φωτογράφοι μόδας.

 


©Aris Cohen

Τα εγκαίνια της έκθεσης “Από του δρόμους της Νέας Υόρκης” Ανακύκλωση, Βιωσιμότητα και Τάσεις της Μόδας στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη θα πραγματοποιηθούν στις 12 Φεβρουαρίου παρουσία της καλλιτέχνιδας.

Scroll to Top