black-lives-matter-7-συγκινητικές-στιγμές-από-τις-διαδ-145731

Kerry Anne και Michael Gordon

Μια εικόνα-σύμβολο της ελπίδας, η γαμήλια φωτογραφία της Kerry Anne και του Michael Gordon μπροστά από το πλήθος που διαδηλώνει για την εξάλειψη του συστημικού ρατσισμού, έγινε συνώνυμο των διαδηλώσεων, κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Την ελπιδοφόρα εικόνα τράβηξε η φωτογράφος που προσέλαβαν για τον γάμο τους, Linda McQueen.

Black Lives Matter: 7 συγκινητικές στιγμές από τις διαδηλώσεις-1
©Instagram: @lindamcqueenphotography
1/6
Native Share

Ron Kurokawa

Το υλικό από τα διαμαρτυρόμενα πλήθη που τράβηξε με το drone του πάνω από το Χόλιγουντ, έκανε τον κινηματογραφιστή Ron Kurokawa και τη δουλειά του viral στα social media. Ο Kurokawa παρουσίασε μια σειρά με φωτογραφίες από τις ειρηνικές διαδηλώσεις και μας συγκίνησε ιδιαίτερα με αυτήν που απεικονίζει έναν άντρα με μάσκα να μοιράζει λευκά λουλούδια στους διαδηλωτές να αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης και αισιοδοξίας.

Black Lives Matter: 7 συγκινητικές στιγμές από τις διαδηλώσεις-2
©Instagram @yakooza
2/6
Native Share

Kennedy George και Ava Holloway

H φωτορεπόρτερ Julia Rendleman απαθανάτισε δύο 14χρονες μπαλαρίνες, την Kennedy George και την Ava Holloway, να στέκονται στις μύτες των ποδιών τους μπροστά από ένα μνημείο στη πρωτεύουσα της Βιρτζίνια. Εκπροσωπώντας την καλλιτεχνική τους κοινότητα, οι κοπέλες δήλωσαν πως προχωράνε μπροστά.

Black Lives Matter: 7 συγκινητικές στιγμές από τις διαδηλώσεις-3
©Instagram: @juliarendleman
3/6
Native Share

Antoinette Henry

Η παρουσιάστρια του podcast Around The Way Curls, Antoinette Henry, μας έδωσε ένα από τα πιο όμορφα στιγμιότυπα των διαδηλώσεων, τραβώντας τις ξεσηκωτικές περφόρμανς των χορευτών Fabricio Seraphin, Areis Evans και Nathan Bunce στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

View this post on Instagram

Blackity Black Black Black Dancers @fabricioseraphin @areis1on1 @realmakaiworld

A post shared by Antoinette (@antoinettehenry) on

Kenny Cousins

Ένα μικρό αγόρι που σηκώνει το μικροσκοπικό του χεράκι για να δείξει την υποστήριξή του στο Black Lives Matter τράβηξε την προσοχή του φωτογράφου Kenny Cousins, ο οποίος το απαθανάτισε σε μία καθηλωτική στιγμή.

Black Lives Matter: 7 συγκινητικές στιγμές από τις διαδηλώσεις-4
©Instagram: @flattopphotography
4/6
Native Share

Adedotun O. Adeyemο

Aπόφοιτος και νέος επιχειρηματίας, ο Adedotun Adeyemo εκπροσώπησε την τάξη του 2020 σε μία απελευθερωτική στιγμή κατά τη διάρκεια της πορείας στο Νιού Τζέρσεϊ, υπενθυμίζοντάς μας ότι αυτή είναι μόνo η αρχή.

Black Lives Matter: 7 συγκινητικές στιγμές από τις διαδηλώσεις-5
©Instagram: @legendbybirth
5/6
Native Share

Mark Clennon

Πέντε μέρες μετά τη βίαιη δολοφονία του George Floyd, ο φωτογράφος Mark Clennon με έδρα το Χάρλεμ, συμμετείχε στην ειρηνική διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στο Μανχάταν. Στην 5η λεωφόρο, και κάτω από τον περιβόητο πύργο του Trump, αιχμαλώτισε με τον φακό του την πιο ηχηρή σκηνή των τελευταίων εβδομάδων.

Black Lives Matter: 7 συγκινητικές στιγμές από τις διαδηλώσεις-6
©Instagram: @mark.c
6/6
Native Share

Διαβάστε επίσης | 10 φωτορεπόρτερ μοιράζονται όσα βίωσαν στους δρόμους των πόλεων που βράζουν