emma-watson-τι-διαβάζεις-τώρα-143016
©shutterstock

Η Emma Watson λατρεύει την ανάγνωση. Ξεκίνησε τη διαδικτυακή φεμινιστική λέσχη βιβλίων, Our Shared Shelf, σε μια προσπάθεια να προωθήσει γυναίκες συγγραφείς από όλα τα μέρη της γης. Της αρέσει, επίσης, να κρύβει βιβλία σε διάφορα δημόσια σημεία του Λονδίνου, ώστε να τα ανακαλύπτουν όσοι βρίσκονται συχνά στους δρόμους της πόλης για δουλειά. Στην τελευταία της προσπάθεια να μας μυήσει στη φιλαναγνωσία, μοιράστηκε τη λίστα των βιβλίων που διαβάζει στην καραντίνα. «Τα απολύτως απαραίτητα βιβλία για την καραντίνα – ευχαριστώ @glennondoyle, Robin Wall Kimmerer, @amateuradam και @ c.rileysnorton. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ », έγραψε στο Instagram.

“Untamed” της Glennon Doyle

Emma Watson, τι διαβάζεις τώρα;-1
©Press

Μπορεί να δημοσιεύθηκε μόλις πριν ένα μήνα, παρά ταύτα το Untamed από την Glennon Doyle έχει ήδη αγαπηθεί για τον τρόπο που απαντά στο ερώτημα «τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα;». Το τρίτο βιβλίο της Αμερικανίδας συγγραφέως διερευνά τι σημαίνει να ζεις μια ζωή που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας. Εν μέρει, μας εξηγεί, τι πραγματικά σημαίνει να αγκαλιάζεις τον πραγματικό εαυτό σου.

“This Is Going To Hurt” του Adam Kay

Emma Watson, τι διαβάζεις τώρα;-2
©Press

Υπάρχει ένας απλούστατος λόγος που αυτό το βιβλίο του Adam Kay πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα: είναι εξαιρετικό. Δημοσιεύθηκε το 2017 και το στόρι ακολουθεί τον Kay ως μαθητευόμενο γιατρό κατά τη διάρκεια της ιατρικής του κατάρτισης από το 2004 έως το 2010. Είναι γραμμένο σε μορφή ημερολογίου, μοναδικά αστείο και διορατικό, ικανό να σε κρατήσει άυπνο πολλές νύχτες μέχρι να το τελειώσεις.

“Braiding Sweetgrass” της Robin Wall Kimmerer

Emma Watson, τι διαβάζεις τώρα;-3
©Press

Η φροντίδα των φυτών είναι σημαντική. Δημοσιεύθηκε το 2013 και δεν άργησε να τραβήξει το ενδιαφέρον όσων νοιάζονται για τη φύση. Γραμμένο από την οπτική ενός Ινδιάνου βοτανολόγου, αυτό το μη μυθοπλαστικό μυθιστόρημα θέτει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη βοτανική, ενώ αναζητά τις απαντήσεις στις ινδιάνικες αμερικανικές παραδόσεις και τη δυτική επιστήμη.

“Black On Both Sides: A Radical History Of Trans Identity” του C. Riley Snorton

Emma Watson, τι διαβάζεις τώρα;-4
©Press

Τοποθετημένο χρονικά στη μεταπολεμική εποχή, το βιβλίο του αναγνωρισμένου transgender συγγραφέα C. Riley Snorton, εξετάζει την προσπάθεια απόκρυψης και διαγραφής των αφηγήσεων των προβλημάτων της trans κοινότητας – συμπεριλαμβανομένων των Lucy Hicks Anderson και James McHarris. Φέρνοντας το στη σημερινή εποχή, ο Snorton ρίχνει φως στον τρόπο που οι προκαταλήψεις του τότε αναφορικά με ζητήματα φύλου και φυλετικής ταυτότητας, επηρεάζουν τις ρατσιστικές νομοθεσίες του σήμερα.

Read more at Vogue.co.uk