florence-the-machine-έλαμψε-στο-a-moment-with-the-met-142966

«Κανονικά την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, θα βρισκόμουν στα σκαλιά του Metropolitan Museum of Art, χαιρετώντας τους καλεσμένους στο ετήσιο γκαλά του Ινστιτούτου Κοστουμιών. Αντ ‘αυτού, βρίσκομαι στο σπίτι, όπως και οι περισσότεροι από εσάς », δήλωσε η Διευθύντρια της αμερικανικής Vogue, Anna Wintour, στην εναρκτήρια ομιλία της για το A Moment With the Met, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Ιστορικά, η πρώτη Δευτέρα του Μαΐου σηματοδοτεί μια εμβληματική βραδιά για τη μόδα και το Metropolitan Museum of Art, αφού είναι η μέρα που διεξάγεται το Met Gala, μια λαμπερή τελετή που μετρά χρόνια ιστορίας και είναι αφιερωμένη στη συγκέντρωση χρημάτων για το Met’s Costume Institute. Δεδομένων των συνθηκών, η φετινή διοργάνωση δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί και στη θέση της είδαμε μια πλούσια αναδρομή στα Met Galas του παρελθόντος.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, η Vogue κοίταξε πίσω και έφερε στην επιφάνεια τα πιο λαμπερά στιγμιότυπα των προηγούμενων διοργανώσεων. Από τα πιο συναρπαστικά σύνολα που έλαμψαν στο κόκκινο χαλί έως τις πιο αξέχαστες στιγμές που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο εορτασμός έληξε με ένα «σπιτικό» σόου από την Florence + the Machine και ένα DJ set από τον Virgil Abloh.

«Θα ήταν αδύνατο να διοργανώσουμε το Met Gala απόψε», είπε η Wintour, παρουσιάζοντας τη Florence Welch. «Ωστόσο, ζήτησα από μια φίλη να έρθει μαζί μας στο κανάλι της Vogue στο YouTube, για να μας δώσει μια ξεχωριστή στιγμή χαράς και ελπίδας. Ερμήνευσε για πρώτη φορά στο Met σχεδόν πριν από μια δεκαετία και μου είχε πει πολύ ευγενικά ότι ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής της. Είμαι τόσο συγκινημένη και τόσο ευγνώμων που συμφώνησε να μας τραγουδήσει απόψε».

Η διάσημη ερμηνεύτρια τραγούδησε το You’ve Got the Love, αλλά και το Light of Love, ένα κομμάτι που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το Intensive Care Society. Όπως εξήγησε η ίδια στο Instagram της, ο οργανισμός αυτός «παρέχει φροντίδα και υποστήριξη σε γιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες της υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης του κορωνοϊού».

Για να τιμήσει τον εορτασμό του A Moment With the Met, η Vogue θα κάνει μια δωρεά τόσο στο Costume Institute όσο και στο A Common Thread και ζητά από τους θεατές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνεισφέρουν σε κάθε οργανισμό εάν είναι σε θέση. Λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η πολυαναμενόμενη έκθεση About Time: Fashion and Duration του Ινστιτούτου, έχει αναβληθεί για τις 29 Οκτωβρίου. Μια αποκλειστική φωτογραφική ματιά στην έκθεση από τους Hamish Bowles και Annie Leibovitz, δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου της αμερικανικής Vogue και μπορείτε να τη δείτε εδώ. H νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Met Gala 2020, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Δείτε την εμφάνιση της Florence + the Machine:

https://www.youtube.com/watch?v=HptQEYkMrVQ&feature=emb_logo