home-t-shirt-7-editors-της-vogue-greece-μιλούν-για-τη-στολή-της-κα-140241

7 editors της Vogue Greece μοιράζονται την ιστορία του δικού τους home t-shirt, του αναντικατάστατου it item που τους κρατά συντροφιά την περίοδο του #μένουμεσπίτι:

Έλις Κις | Fashion Features Director

Home T-Shirt: 7 editors της Vogue Greece μιλούν για τη «στολή» της καραντίνας-1

Φανταστείτε το χαμόγελο μου όταν σ’ ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, πριν αρκετά χρόνια, ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με αυτήν τη Laughing Cow. Tη Vache qui rit των παιδικών μου χρόνων (σε μορφή πλήρη τότε), αλλά και τη light εκδοχή της, με την οποία σήμερα καλύπτω το ολικής άλεσης, πλέον ψωμί. Το μακρυμάνικο Τ-shirt κρεμόταν σε μια κρεμάστρα σ’ ένα κατάστημα H&M στο Soho – στο σωστό νούμερο. Το Τ-shirt δεν έχει χάσει το χαμόγελο του. Με αυτήν τη Laughing Cow εύχομαι να κάνουμε πολλά γέλια ακόμα.

Βασιλική Παπαγεωργίου | Beauty Director

Home T-Shirt: 7 editors της Vogue Greece μιλούν για τη «στολή» της καραντίνας-2

Όλοι ξέρουμε πόσο πρακτικό είναι ένα t-shirt, το αξιοποιούμε όμως πολύ περισσότερο σε συνθήκες lockdown. Προσωπικά τα έχω επιστρατεύσει για να φτιάχνω τη διάθεσή μου. Ένα κάθε μέρα! Ξεχωρίζω αυτό που “έκλεψα” από τον Πάνο – ο άντρας μου. Έχει άπειρα και μου το δάνεισε σε ένα ταξίδι μας στο εξωτερικό – είχε πάρει πολλά περισσότερα μαζί του από εμένα. Έκτοτε, σιωπηλά περιήλθε στην κατοχή μου. Με βολεύει πολύ γιατί είναι oversized (σε μένα), ανοιχτό γκρι (ένα από τα αγαπημένα μου χρώματα) και συνδυάζεται τέλεια με φόρμες (η στολή της καραντίνας).

Ελίνα Δημητριάδη | Fashion Features Editor

Home T-Shirt: 7 editors της Vogue Greece μιλούν για τη «στολή» της καραντίνας-3

Ένα από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά ευρήματα, από το Barefoot in the Park μέχρι το Mr and Mrs Smith και το Sex and the City, είναι το πουκάμισο ή το t-shirt του άντρα που φοράει η γυναίκα μετά από μία συνεύρεση μεταξύ τους στο σπίτι του. Είναι η πρώτη ένδειξη για τη μεγαλύτερη οικειότητα μεταξύ τους ή υπονοούμενο για το ξεκίνημα μιας “σχέσης”. Συνήθως είναι oversized για τη γυναίκα, το φοράει έπειτα από προτροπή του άντρα – καθώς είναι μία εικόνα που τους ευχαριστεί για “το κορίτσι τους”- και ενδεχομένως να αποτελέσει και λάφυρο για τη γυναίκα, αν η “σχέση” δεν δει επόμενη μέρα. Το συγκεκριμένο oversized t-shirt δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, ούτε είναι ένδειξη ότι ακούω thrash metal. Αλλά είναι σίγουρα conversation starter με όποιον τύχει να με δει με αυτό σε βιντεοκλήσεις. Ειδικά αυτές τις μέρες που το φοράω όλο και πιο συχνά μέσα στο σπίτι. Ειδικά αυτήν την περίοδο που μπορεί να ξεμείνουμε από θέματα συζήτησης. Ειδικά αν εκείνη τη στιγμή παίζει από πίσω κάποιο τραγούδι της Rihanna.

Μυρτώ Τριχείλη | Digital Editor

Home T-Shirt: 7 editors της Vogue Greece μιλούν για τη «στολή» της καραντίνας-4

5,6,7,8, βήμα, τρέχω, πέφτω, κυλάω. Τέσσερις χρόνοι παύση και ξανά από την αρχή. Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεχνάω τη μπλούζα μου στο μάθημα σύγχρονου, πάντα όταν φεύγω από το σπίτι ξεχνάω και κάτι. Τη μια μου κάλτσα, τον ιμάντα για τις διατάσεις, το λαστιχάκι για τα μαλλιά (μεγάλη απώλεια). Θα μπορούσε να είναι και χειρότερο – να έχω ξεχάσει τη φόρμα μου. Γιατί με το τζιν δεν μπορώ να κουνηθώ, όχι να χορέψω. Έτσι, ξαναφοράω το ολοκαίνουριο λευκό t-shirt με τη στάμπα που θυμίζει κάτι από Lichtenstein που τόσο ήθελα να φορέσω στη βραδινή μου έξοδο, βάζω γρήγορα τη φόρμα μου από κάτω και τρέχω για να μην χάσω το ζέσταμα.

Κάπως έτσι τα περισσότερα ρούχα μου «για έξω» χρησιμοποιούνταν ως dancewear και το αντίστροφο. Ευτυχώς τώρα που #μένουμεσπίτι όλα τα ρούχα γίνονται πιτζάμες – όπως και αυτό το t-shirt. Οπότε δεν έχω στιλιστικές τύψεις. Μόνο ο χορός μου λείπει.

Κελλυ Σταυροπούλου | Editor

Home T-Shirt: 7 editors της Vogue Greece μιλούν για τη «στολή» της καραντίνας-5

Ήταν η εποχή που είχα πάθει εμμονή με τη σειρά Marc by Marc Jacobs. Ήθελα να κατακτήσω με βουλιμία όλα εκείνα τα αξεσουάρ (πορτοφόλια, μπρελόκ, τσάντες κλπ) pop αισθητικής που έβρισκα στην ομώνυμη μπουτίκ στο Golden Hall, κάπου στο 2009 αν δεν κάνω λάθος, με το πρόσχημα ότι κάνω συλλογή. Στην πραγματικότητα ήταν μια ένοχη απόλαυση που επέτρεπα στον εαυτό μου επικαλούμενη την ευφυΐα και το ταλέντο του Αμερικάνου σχεδιαστή. Τότε πήρα αυτό το T-shirt στο οποίο επενέβην στιλιστικά με θράσος κόβοντας το γύρω από το λαιμό. Αλλά στην πορεία κατάφερα να το βεβηλώσω ακόμη περισσότερο. Βλέπεις ήταν τόσο μαλακό και άνετο που έγινε το ρούχο που ήθελα να φοράω με το που έμπαινα σπίτι και αργότερα… στον ύπνο μου. Πάνω από όλα όμως για μένα παραμένει πάντα ένα από τα ελάχιστα κομμάτια της «γκαρνταρόμπας» μου που αναγράφουν την επωνυμία τους σε εμφανές σημείο -κάτι που πλην αυτού του οικείου μου ενδύματος μου φάνταζε πάντα στιλιστικό faux pas. Αλλά στην εξαίρεση δεν είναι που δημιουργούνται οι καρμικές σχέσεις;

Γεωργία Φέκου | Vogue.gr Editor

Home T-Shirt: 7 editors της Vogue Greece μιλούν για τη «στολή» της καραντίνας-6

Αυτή η μπλούζα είναι από ένα ταξίδι που δεν είναι δικό μου. Τη δεκαετία του ’90 η γιαγιά μου πήγαινε συχνά στην Αμερική με τον παππού μου. Καλές εποχές. Σε ένα από τα ταξίδια τους, βρήκε αυτό το διαμάντι, με στάμπα από το cult sitcom Married with Children, που φυσικά δεν είχε ιδέα ότι υπήρχε. Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα τη φοράω εγώ στο σπίτι και κάθε φορά που με βλέπει ρωτάει «καλά πού την θυμήθηκες αυτή;» Τη θυμάμαι και μάλιστα συχνά, και τώρα που ξέρω πόσο της λείπω που δεν μπορεί να με δει, τη θυμάμαι ακόμη συχνότερα.

Έλενα Τσιροζίδου | Social Media Editor

Home T-Shirt: 7 editors της Vogue Greece μιλούν για τη «στολή» της καραντίνας-7

Η λήξη μιας σχέσης αφήνει πίσω πολλά. Αναμνήσεις, εκείνο το αρκουδάκι που μας είχε κάνει δώρο στην πρώτη μας επέτειο, το τραγούδι που μας τον θυμίζει και φυσικά εκείνο το λευκό t-shirt που μας έδινε να φορέσουμε όταν κοιμόμασταν σπίτι του. Ένα μπλουζάκι που όσα χρόνια και αν περάσουν, όπως και να έχει τερματίσει η σχέση, δεν αποχωριζόμαστε ποτέ! Άνετο, ξεθωριασμένο και σε φαρδιά γραμμή, το t-shirt που κάποτε μύριζε το άρωμα “του”, τώρα αποτελεί το κομμάτι-κλειδί της καραντίνας. Φόρμες, φούτερ και πιτζάμες – το #menoumespiti έχει γίνει η νέα μας πραγματικότητά και τα homewear έχουν αρχίσει να παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας. Κάτι που για ορισμένους σημαίνει ότι το σύνολο της ημέρας, θα απαρτίζεται από ένα set μεταξωτές πιτζάμες και για άλλους (όπως εμένα) από ένα παλιό και άνετο t-shirt με ανεκτίμητη συναισθηματική αξία.

Διαβάστε επίσης | #ΜένουμεΣπίτι: 8 editors της Vogue Greece μοιράζονται ιδέες και προτάσεις

Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες και tips όσο μένετε σπίτι στο Vogue.gr.