η-daphne-lawrence-έβγαλε-ένα-τραγούδι-που-θες-να-ακο-142974
©Press

Θα είμαι ειλικρινής. Αρχικά με προσέλκυσε η φωτογραφία. Η λήψη μπορεί να είναι ρετρό, η εικονιζόμενη παρά ταύτα εκπέμπει κάτι το μελλοντικό. Όταν, δε, πατήσεις και το play, το ντεμπούτο single της με τίτλο Lonely σου επιβεβαιώνει ότι μιλάμε για ένα ταλέντο εξαιρετικά φρέσκο. Ακούω το κομμάτι ξανά και ξανά και μπαίνω να διαβάσω για εκείνη. Άφαντη. Σκόρπιες οι πληροφορίες που μπορείς να συλλέξεις από μια γρήγορη Google αναζήτηση.

Την αναζητώ σε δισκογραφικές. Μαθαίνω ότι την εκπροσωπεί μια νέα εταιρεία ονόματι Kiwibash, η φιλοσοφία της οποίας μου επιβεβαιώνει τη φρεσκάδα του κοριτσιού που συνεχίζει να ακούγεται στο ηχείο μου: «Η νέα δισκογραφική εταιρεία Kiwibash, έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών με φρέσκο ήχο και βρίσκεται συνεχώς στην αναζήτηση του next big thing». 

Ποιά, είναι, όμως η 22χρονη Daphne Lawrence; Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, ένιωσε την ανάγκη να ακολουθήσει την κλίση της προς τις τέχνες από πολύ νεαρή ηλικία. Στα 5 της χρόνια ξεκίνησε να κάνει μαθήματα πιάνου, συνεχίζοντας τα για τα επόμενα 12 χρόνια. Παράλληλα, έκανε ρυθμική και ενόργανη γυμναστική για περισσότερα από 8 χρόνια, ενώ μόλις τελείωσε το σχολείο, ξεκίνησε θεατρικές σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Daphne Lawrence έβγαλε ένα τραγούδι που θες να ακούς συνέχεια-1
©Press

Η νεαρή τραγουδίστρια και στιχουργός, γράφει ασταμάτητα νέα κομμάτια για την ίδια αλλά και άλλους καλλιτέχνες και της αρέσει να πειραματίζεται με ποικίλα είδη μουσικής. Μαθαίνω ότι ετοιμάζει το πρώτο της άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Η αρχή, πάντως, μας προδιαθέτει για κάτι ξεσηκωτικό.

Ακούστε παρακάτω το Lonely με τη σφραγίδα του Issy Beats στην παραγωγή. Τους στίχους έχει γράψει η ίδια, ενώ η μουσική προκύπτει από την σύμπραξη των Daphne, Issy Beats & Boombamontana. Το κομμάτι οπτικοποιήθηκε από τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου με έντονα 80s & 90s visual στοιχεία, δίνοντας έτσι μία retro future αισθητική.

MHT