politicult-το-σωστό-σώμα-τη-λάθος-εποχή-142876
©unsplash

Αυτές τις ημέρες του lockdown κατάφερα κάτι ακατόρθωτο. Να μην πέσω στην παγίδα της φόρμας και να πάρω τις διαστάσεις της. Το ξέρετε πολύ καλά πως όταν κάθεσαι σπίτι με boyfriend jeans και χαλαρά ρούχα αφήνεσαι στο έλεος του binging και «απλώνεις». Ειδικά όταν βλέπεις ταινίες. Δεν απαρνήθηκα τις φόρμες αλλά με το που ξυπνούσα φορούσα τις απολύτως πιο στενές μου. Μετά με ψυχαναγκασμό οργανωνόμουν με τα μαθήματα γυμναστικής ανά τον πλανήτη διαδικτυακά. Στο κινητό μου έχω και ώρα Austin, Texas για γιόγκα με τον David Swenson. Πρώτη φορά στη ζωή μου έκανα δύο προγράμματα την ημέρα. Έτσι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, Μάιο μήνα έχω το bikini body που ονειρευόμουν. Δεν έχω όμως καλοκαίρι! Ή μάλλον έχω, αλλά κάτω από άγνωστες και περίεργες συνθήκες. Δεν θέλω να πάω σε παραλίες με πλεξιγκλάς άρα θα καταφύγω πάλι στις γνωστές ερημικές που σύχναζα με το παλιό μου σώμα, πριν καν μαυρίσω. Δεν  έχω όρεξη δηλαδή να δω άνθρωπο εκτός από τους απολύτως απαραίτητους. Ξέχασα να προσθέσω πως κατάφερα και να μαυρίσω. Ηλιοθεραπεία στο μπαλκόνι, στον κήπο ευλαβικά για την προστασία της πολυπόθητης D3, τώρα που έκλεισε και η τρύπα του όζοντος.

Politicult: Το σωστό σώμα τη λάθος εποχή;-1
©unsplash

Άλλο ένα ακατόρθωτο που κατάφερα εν μέσω καραντίνας, ήταν να ζήσω χωρίς κομμωτήριο. Μία ζωή, δύο φορές την εβδομάδα χτενιζόμουν μετά από τις fusio dose θεραπείες μου. Δεν έχω κυκλοφορήσει ποτέ αχτένιστη. Αυτές τις ημέρες δεν έκανα καν σεσουάρ. Μετά τη θεραπεία άφηνα τα μαλλιά μου να στεγνώσουν μόνα τους και τα έπιανα πάνω. Και τελικά μου άρεσε και δεν μπορώ να με συνηθίσω. Παρόλο που έχουν ανοίξει τα κομμωτήρια δυσκολεύομαι να απαρνηθώ τη νέα κατάσταση των μαλλιών μου και να επανέλθω στο τριπ της τέλειας κουάφ. (Δεν θα μιλήσω για νύχια γιατί μέχρι να βγει το εμβόλιο θα τα έχω κομμένα κοντά σαν παιδάκι). Λογικά με υγιή μαλλιά και το πολυπόθητο σώμα υπό non covid συνθήκες, θα σέρφαρα και θα ψώνιζα online. Μπαίνω και βγαίνω στο net a porter που επιτέλους ξανάνοιξε και καταλήγω να παραγγέλνω κεριά για το σπίτι. Η Αίγλη που με βοηθάει προσπαθεί να με παροτρύνει να εμπλουτίσω την γκαρνταρόμπα μου με tie dye patterns που μου εξηγεί πως είναι τάση που θα κρατήσει για καιρό ακόμα και ένα all time classic shoulder φόρεμα.

Politicult: Το σωστό σώμα τη λάθος εποχή;-2
©unsplash

Έλα όμως που δεν μπορώ να με κάνω εικόνα μοδάτη με μάσκα. Τι νόημα θα έχει να τα φοράω όλα αυτά με καλυμμένο πρόσωπο; Έτσι ανακαλύπτω πως αυτό που μου κάνει το περισσότερο κέφι είναι το σερφάρισμα για την απόκτηση της απόλυτης μάσκας. Πρόσφατα στην Πλάκα είδα γερμανίδα γειτόνισσα fashion icon με τρομερό μαύρο κοστούμι ‘sur mesure’ να φοράει μία μάσκα με το πλαστικό να καλύπτει όλο το πρόσωπο – πάρα πολύ chic. Φυσικά τη ρώτησα και κρατάω το μυστικό γι αυτό το πολυπόθητο fashion accessory που προβλέπω να αποκτήσει και sentimental value! Αγόρασα και για τη μαμά που βγαίνει και ταΐζει τις αδέσποτες γάτες. Όσο για το «σώμα», ελπίζω να το διατηρήσω και για του χρόνου το καλοκαίρι και να αντισταθώ την κλασική φωτό με μαγιώ στο Ιnstagram που πλέον κοροϊδεύω στις γυναίκες της ηλικίας μου. Εύχομαι η καραντίνα και η πανδημία να μην με χτυπήσουν και μένα στο στο κεφάλι και να κάνουν σύνοδο αυταρέσκειας και παλιμπαιδισμού!