stayhome-ήρθε-η-ώρα-να-κοιτάξουμε-μέσα-και-να-φ-137514

Ανακάλυψε το μέσα σου. Αυτό προτείνουν οι γκουρού της «σουρεαλιστικής» κρίσης που περνάμε. Αυτό προσπαθούσα να κάνω τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας γιόγκα και υγιεινή διατροφή. Η γιόγκα με έχει σώσει, γιατί μπορώ να κάνω παντού. Τη στιγμή όμως της χαλάρωσης στο τέλος της πρακτικής μου με τις αναπνοές, αντί να σκέφτομαι θάλασσες, ανατολές ηλίου και να φέρνω το άκουσμα των κυμάτων στο μυαλό μου, ξεκινάει στο κεφάλι μου μία ρυθμική μουσική και με σκέφτομαι να μπαίνω σε ένα τεράστιο κλαμπ με χιλιάδες κόσμο που χορεύει. Ναι, αναπολώ τη μουσική, το χορό, την πολυκοσμία, τις συναυλίες.

#StayHome: Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μέσα και να φτιάξουμε το έξω-1
©dane wetton unsplash
1/3
Native Share

Πεθύμησα τη φασαρία της πόλης για την οποία γκρίνιαζα. Τα κουδούνια των γειτονικών σχολείων. Τις φωνές και τα γέλια των ξενύχτηδων το βράδυ. Τα αυτοκίνητα που περνούσαν με δυνατή μουσική. Τις αγκαλιές και τα φιλιά. Σκέφτομαι πως μετά από αυτό δεν θα θέλω να γυρνάω με τις φόρμες στους δρόμους, αλλά να φτιάχνομαι, να χτενίζομαι και να βάφω τα νύχια μου. Πεθύμησα τη μυρωδιά του κομμωτηρίου. Είμαστε μυστήρια όντα εμείς οι γυναίκες και αν το μελετήσεις βλέπεις πως τα κραγιόν και τα καλλυντικά ξεπουλούσαν σε εποχές δυσκολιών. Ένα «κοινωνικό δράμα» παρατηρείται με τις βαφές των μαλλιών. Ειδικά τώρα που με το άγχος τα μαλλιά μας θα ασπρίζουν όλοι και περισσότερο. Που θα βρεις τις βαφές σου online και ποιον θα εκπαιδεύσεις να σου περάσει το χρώμα; Ξέχασε το. Δεν χρειαζόμαστε πιέσεις πολυτελείας.

#StayHome: Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μέσα και να φτιάξουμε το έξω-2
©lesly juarez unsplash
2/3
Native Share

Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μέσα και να φτιάξουμε το έξω. Γιατί να μην αντιμετωπίσουμε αυτόν τον εγκλεισμό σαν ένα πρόγραμμα σε spa; Σταματάμε το terror scrolling κάθε πρωί – βράδυ και ξεκινάμε ένα πρόγραμμα – δώρο στον εαυτό μας με υγιεινή διατροφή και γυμναστική πάνω στο ματ, όπως pilates. Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα. Το nysystudios.gr έχει ξεκινήσει online μαθήματα γιόγκα και πιλάτες καθημερινά με ειδικούς κωδικούς. O απόλυτος δάσκαλος της αστάνγκα Sharath Jois, μας μαθαίνει τις σωστές αναπνοές για να δυναμώσουμε τα πνευμόνια μας στο Ιnstagram. Τώρα που εμπεδώσαμε πως δεν θα πεθάνουμε από την πείνα κλεισμένοι σπίτι με ρύζια και μακαρόνια αγκαλιά ας φτιάξουμε τη διατροφή μας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα με υγιεινό μενού, χυμούς και έξυπνες συνταγές.

#StayHome: Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μέσα και να φτιάξουμε το έξω-3
©brooke lark unsplash
3/3
Native Share

Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν πολλά διαδικτυακά bio stores με παράδοση κατ’οίκον, ή θα ξεπεταχτούν και άλλα πολλά. Έτσι σιγά σιγά όσοι δεν μπορούμε να το φιλοσοφήσουμε ψάχνοντας το μέσα μας και στο κεφάλι μας μέσα ακόμα παίζει η ντίσκο, ας προσέξουμε να βγούμε «ολοκαίνουριοι και βελτιωμένοι» μετά από αυτή την επανάσταση του καναπέ. Δεν μας ζητάνε τίποτα άλλο από το να μείνουμε σπίτι. Δεν έχει κανένα νόημα να επιβαρύνουμε την ψυχολογία μας με κακά νέα. Έτσι ήρεμοι στο χώρο μας, ας αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο σαν έναν great corrector και όχι μόνο σαν disaster.Ανακαλύψτε ιδέες και tips όσο μένετε σπίτι στο Vogue.gr.

MHT