dressed-to-thrill-mαθήματα-στιλ-από-τις-αγαπημένες-μα-137964
©Press | Phoebe Waller-Bridge in the second season of Fleabag

ΣΤΙΛ: Με όλο αυτόν τον πανικό και με όσα διαβάζουμε για την διαχείριση της κρίσης στην υγεία, προσπάθησα να σκεφτώ τι θα κάναμε κλεισμένοι 14 ημέρες καραντίνα στο σπίτι. Φαντάζομαι αυτό που κάνουμε ήδη αρκετές ώρες και με πολλά ξενύχτια. Netflix binge-watching. Έχω αναβάλει αρκετές υποχρεώσεις και έχω πει αρκετά «λευκά» ψέματα για να δω αν ο Messiah ήταν τελικά ο Μεσσίας και για το αν θα σταματήσουν να βασανίζουν ανελέητα τον Brody στο Ηomeland. Αυτές τις μέρες στο μυαλό μου τριγυρίζει η Carrie Mathison – με μαντίλι και άνευ. Παράλληλα με την πλοκή, το γυναικείο μυαλό παρατηρεί και αναρωτιέται. Πότε έχει χρόνο για να κάνει ρίζα η Carrie; Γιατί τρέχει με το γκρι σακάκι και τα γοβάκια στα παζάρια του Ισλαμαμπάντ; Πως γίνεται δέχεται σωματική βία και την επόμενη μέρα λάμπει; Ας σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε και ας το απολαύσουμε.

Dressed to Thrill: Mαθήματα στιλ από τις αγαπημένες μας σειρές-1
©Press | Killing Eve

Βλέποντας σειρές, νιώθω πολλές φορές σαν να ξεφυλλίζω σελίδες περιοδικών μόδας. Ποτέ δεν ξεπέρασα τη λατρεία του στιλ των 4 κοριτσιών του Sex and the City. Μέχρι που εμφανίστηκαν η Villaneve στο Killing Eve, η Shiv στο Succession και η υπέροχη Jean Milburn στο Sex Education, που δίνουν μαθήματα στιλ μέσα από τις οθόνες μας.

Dressed to Thrill: Mαθήματα στιλ από τις αγαπημένες μας σειρές-2
©Press | Phoebe Waller-Bridge

H Gillian Anderson (Jean Milburn) ζει στην αγγλική εξοχή κάπου στην Ουαλία, είναι sex therapist και ντύνεται λες και πάει για κοκτέιλ στο καλοκαιρινό Manhattan. Ως διά μαγείας είναι πάντα καλοκαίρι, γιατί κυκλοφορεί με αμάνικα. Στο παραμυθένιο σπίτι της δεν υπάρχει οικιακή βοηθός. Οπότε υποθέτω πλένει, σιδερώνει και καθαρίζει με αυτό το υπέροχο πλατινέ κοντό κούρεμα. Αυτό που αγαπώ στο στιλ της είναι η άνεση που αποπνέει. Ευχαριστιέται τη μόδα χωρίς να την ακολουθεί πιστά. H Jean Milburn δουλεύει από το σπίτι και προτιμά τα χρώματα, τις σατέν ρόμπες, τα jumpsuits και τις μεγάλες ζώνες. Φοράει ice blue και κοραλί. Τα συνδυάζει με υπέροχα κοσμήματα. Έχει δυνατή λίμπιντο και το date της είναι ο υδραυλικός. Έτσι το λιγότερο ενδιαφέρον Season 2 το παρακολούθησα αποκλειστικά και μόνο για το στιλ της Jean. Ποιος ενδιαφέρεται στην τελική για το που και πότε κάνει ρίζα στα μαλλιά της;

https://www.instagram.com/p/Bu_0avxjrgW/?utm_source=ig_web_copy_link

Αξέχαστο θα μου μείνει το έντονο ροζ φόρεμα από τούλι της ψυχοπαθούς δολοφόνου Villanelle, που φόρεσε η Jodie Comer στους δρόμους του Παρισιού στο Killing Eve. To φόρεμα αυτό είχε σχεδιάσει η Molly Goddard και από τότε που εμφανίστηκε στην τηλεόραση, η αναζήτηση στο site τους ανέβηκε 1060%. Η απολύτως αγαπημένη μου ηρωίδα, η Fleabag είναι πιο πρακτική. Αν και δεν φοράει ποτέ φόρμες στα υγρά πεζοδρόμια του Λονδίνου, ακολουθεί πιο προσιτά looks. Ένα μαύρο jumpsuit που φόρεσε η Phoebe Waller Bridge στο πρώτο επεισόδιο του εκπληκτικού Season 2, κόστιζε 38 λίρες και έκανε sold out μέσα σε μία ώρα στα καταστήματα Topshop.

https://www.instagram.com/p/B9Cd1PQhnTT/?utm_source=ig_web_copy_link

Η Shiv Roy στο Succession έχει γίνει το απόλυτο style icon στους κύκλους της μόδας. Με αυστηρά ρούχα που είναι ραμμένα πάνω της και αποπνέουν ήρεμη δύναμη η Shiv και τα γυναικεία κοστούμια είναι στην κορυφή της αναζήτησης στο διαδίκτυο, βλ. “tailored”. Οι τηλεοπτικές μας ηρωίδες εμπνέουν.

https://www.instagram.com/p/Bztb0ybHyOQ/?utm_source=ig_web_copy_link

O Nicolas Ghesquiere, creative director της Louis Vuitton σχεδίασε το Stranger Things t-shirt το 2018, γιατί τα είχε κάνει μόδα η ηρωίδα Eleven. Οι τηλεοπτικές σειρές είναι ένα μεγάλο κομμάτι στον κόσμο της μόδας, που αυξάνει την επιρροή του διαρκώς. Από τη χαίτη της Farrah Fawcett στους Άγγελους του Τσάρλι και την Jennifer Aniston στα Φιλαράκια, μέχρι τα κορίτσια του Gossip Girl και την – από την κορφή μέχρι τα εκκεντρικά της νύχια – Billie Eilish: όλα τα παραπάνω μπορεί να τα εξηγήσει καλύτερα η ψυχολογία της μόδας.

Dressed to Thrill: Mαθήματα στιλ από τις αγαπημένες μας σειρές-3
©Kim Weston Arnold: Indigital.tv | Louis Vuitton

Δεν ξέρω αν το να θέλουμε να ντυθούμε σαν τις τηλεοπτικές ηρωίδες, κρύβει κάτι στο υποσυνείδητο. Ίσως να τους μοιάσουμε. Σίγουρα πάντως δεν θα θέλαμε να γίνουμε “serial killers” και σίγουρα αν μας κρατούσαν αναγκαστικά στο σπίτι θα συνεχίζαμε το ατελείωτο τηλεοπτικό binge-watching.