superwomen-σώμα-και-δύναμη-128070
©shutterstock

Ο μοναδικός λόγος που γνωρίζω λίγα πράγματα για το super bowl είναι γιατί θεωρείται τεράστιο πρεστίζ για τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται και ποτέ δεν θα ξεχάσω τη Whitney Houston. Φέτος η Shakira μαζί με τη Jennifer Lopez αναστάτωσαν τον πλανήτη με την εμφάνισή τους και ανέβασαν κατακόρυφα και τις πωλήσεις τους την επόμενη ημέρα του show.

Από εκείνη τη βραδιά, που είχε τεράστιο απόηχο και γραπτές απόψεις στα MME, οι γυναίκες πήραν και επίσημα παράταση της σεξουαλικότητας στο χρόνο. Τα κορίτσια δεν κρατιούνται απλώς καλά, είναι ωραιότερες και από τα νιάτα τους.

https://www.instagram.com/p/B8XALoBAFD9/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Η JLo στα 50 επιβεβαιώνει πως η ωραία εμφάνιση δεν σε παρατάει αν δεν τα παρατήσεις κι εσύ. Από την άλλη έχει βέβαια και τους καλύτερους όλων των ειδικοτήτων αφοσιωμένους πάνω της, πρωί, βράδυ, από την κορφή μέχρι τα Versace της νύχια. Η αισθητική της εμφάνισης τους είμαι σίγουρη πως δεν ξένισε κανένα παραδοσιακό θαμώνα μπουζουκιών των 90s. Το δεύτερο πρόγραμμα πάντα άρεσε.

 Θα ήθελα να ξέρω πόσα κορίτσια ονειρεύονται στα 50 τους να χορεύουν σε pole με μίνι και κρόσσια. Όπως θα ήθελα και να ξέρω πόσα κορίτσια που είναι 50 έχουν την όρεξη να χορέψουν pole dancing. Όλες θέλουν το σώμα αλλά όχι και την “αγωνία” του πρωταθλητισμού. 

https://www.instagram.com/p/B8R1pEEJUPM/?utm_source=ig_web_copy_link

Το σεξαπίλ είναι τεράστιο όπλο για τις γυναίκες για αυτό και οι σούπερ σταρ που έχουν βασίσει την καριέρα τους πάνω του δεν θέλουν να το αφήσουν με τίποτα. Οι πενηντάρες πια δεν καταφεύγουν στο κουμ καν της ελληνικής ταινίας. Γραπώνονται από τη ζωή όπως η JLo από τον στύλο του στριπτίζ για όλο και περισσότερο χρόνο, αφήνοντας το κοινό να τις θαυμάζει με το στόμα ανοιχτό, αλλά και με πολλά ερωτηματικά. Πολλές φορές αποκαρδιωτικά, αφού οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν και δεν προλαβαίνουν να διατηρηθούν σε τέτοια επίπεδα τελειότητας.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, που είναι σοφός και που κάναμε πολύ παρέα όταν ήμουν μικρή, μου είχε πει στα 22 μου, ανάμεσα σε πολλά και ενδιαφέροντα, ότι στα 50 θα τα έχω ξεπεράσει όλα και θα ανέβω για διαλογισμό στα Ιμαλάια. 

Pole dancing με χρυσά σορτς δεν θα έκανα ακόμα και αν μπορούσα. Και μπορεί να μην ανέβηκα τα Ιμαλάια, αλλά κατέβηκα μέχρι την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί ανακάλυψα την Ελευθερία Λαγουδάκη και την Ashtanga Yoga, που με θεράπευσε από τεχνικά προβλήματα και που κάθε μέρα με κάνει να νιώθω πιο δυνατή. 

Κάθε φορά που τελειώνω την πρακτική μου, ανακτώντας εκατοστό με εκατοστό την ξεχασμένη ευλυγισία, νιώθω πως σταματάω, ίσως και αντιστρέφω το χρόνο. Και εκεί παρατηρώ και πάλι τη JLo στον στύλο, μετά από μήνες σκληρής προπόνησης και τελειοποίησης του pole dancing act και αντιλαμβάνομαι πως δεν είναι το ίδιο το σεξαπίλ που δεν θέλει να χάσει, αλλά τη δύναμή του. Ή απλά σκέτη τη δύναμη. Γιατί στην πρόσφατη εμφάνιση τους αυτές οι δύο γυναίκες, πέρα από τα πολιτικά μηνύματα που πέρασαν με φαντασμαγορικό τρόπο, ήταν παντοδύναμες. Και την απόλυτη παντοδυναμία τους κατοχύρωσε με την εμφάνιση της η κόρη της JLo στη σκηνή.

https://www.instagram.com/p/B8GD-C0J1LP/?utm_source=ig_web_copy_link

Οι γυναίκες είμαστε σαν τις κούκλες ματριόσκα. Τόσοι πολλοί ρόλοι μέσα σε ένα σώμα που τελικά δεν χάνει τη δύναμη του και ναι, το μάθημα αυτό το βλέπουμε και στην τηλεόραση. Μπορούμε να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε πιο δυνατές και πιο περίπλοκες προσωπικότητες με τα χρόνια. Και να στροβιλιζόμαστε – έστω και νοερά – γύρω από τον στύλο του pole dancing, γιατί δεν μένουμε στάσιμες. 

“Practice and the rest will come” είναι η φιλοσοφία της Ashtanga yoga. Και ισχύει για τα πάντα, αρκεί να το φέρεις στα μέτρα σου.

MHT