h-ζωή-μπορεί-να-είναι-και-ωραία-online-140097
©unsplash

Μόλις τελείωσα ένα pastlife, ancestral clearing session μίας ώρας με την Sezen Ozay. Aφού έχω δικτυωθεί με όλα τα σωστά προγράμματα γυμναστικής από yoga όλων των ειδών, μέχρι πιλάτες και barre (που μου έχουν γεμίσει την ημέρα και δεν προλαβαίνω να τελειώσω τις θεατρικές παραστάσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο) ξεκίνησα και εναλλακτικές θεραπείες online.

Σήμερα, λοιπόν, η Sezen από την Τουρκία, με κοιτούσε με νωχελικό ύφος και μαύρο eyeliner από την άλλη μεριά του laptop, και μου έλεγε κάτι key points που με προβλημάτιζαν όσον αφορά τον ψυχισμό μου. Μετά από κάθε φράση με έβαζε να χτυπάω tap tap tap το κούτελό μου 3 φορές. Μου ζήτησε να φαντάζομαι πως κρατάω τον πατέρα μου από το χέρι και πως μαζί ανυψωνόμαστε μέσα σε ένα χρυσό φως. Μετά μου είπε πως όλο το πρόβλημά μας αυτή την εποχή είναι πως θυμόμαστε τις πανδημίες που ζήσαμε στις προηγούμενες ζωές μας και αυτό είναι κάτι που δεν μας αρέσει καθόλου. Και πως το δικό μου θέμα προέκυψε από προηγούμενη ζωή , το 1773 όπου ήμουν Γάλλος, στο Παρίσι – τη ρώτησα επίμονα . Εκεί πέρασα ένα μεγάλο τραύμα με τη γυναίκα μου γιατί χάσαμε το παιδί μας. Όλα αυτά προσπαθούσα να τα κάνω εικόνα και μπερδευόμουν ανάμεσα σε σκηνές από το Les Miserables για να πετύχω και το κατάλληλο ντύσιμο. Δεν μπόρεσα να χαλαρώσω γιατί θα προτιμούσα να είμαι γυναίκα σε ένα πιο εξωτικό μέρος, το άντρας μου έπεσε κάπως βαρύ. Τέλος πάντων, η Sezen μου υποσχέθηκε πως σε τρεις μέρες θα έχω καθαρίσει από αυτό το αγκάθι της προηγούμενης ζωής και θα συνεχίσω την καραντίνα μου με ηρεμία.

https://www.instagram.com/p/Bwmo6VKAxus/?utm_source=ig_web_copy_link

Αυτό το πανηγύρι κοινωνικότητας, μόρφωσης και εκτόνωσης online, ακόμα και σε πασχαλινό τραπέζι δε με χαλάει. Αυτός που πραγματικά πανηγυρίζει με τη virtual ζωή του είναι ο δωδεκάχρονος γιος μου. Με τι κέφι ξυπνάει στις 9 και όχι στις 6.30 το πρωί για να κάνει σχολείο! Μισός με την πιτζάμα και μισός με το καλό του φούτερ ξεκινάει την ημέρα του, για να είναι εμφανίσιμος στα πλάνα. Μετά το σχολείο αρχίζει την online κοινωνική του ζωή. Μιλάει, κάνει live video και παίζει Fortnite – το παιχνίδι που όλοι μισήσαμε και τώρα λατρεύουμε. Αυτή τη στιγμή τον ακούω να ξεκαρδίζεται στα γέλια, σα να έπαιζε έξω στην αυλή όπως έκαναν τα παιδιά παλιά. “Θα σε κάνω μπλοκ!” Φωνάζει σε ένα φίλο του. Με τι άνεση μπήκαν τα παιδιά στην καραντίνα! Πόσο έτοιμη ήταν τελικά αυτή η γενιά για μία οnline ζωή και πόσο οπισθοδρομικοί εμείς οι μεγάλοι – όπως όλοι οι μεγάλοι κάθε εποχής – που προσπαθούσαμε να τους το στερήσουμε με κάθε τρόπο.

H ζωή μπορεί να είναι και ωραία online-1
©unsplash

Όταν ήμασταν εμείς παιδιά οι γονείς μας, μας φώναζαν να μην περνάμε ώρες μπροστά στο “χαζοκούτι”. Από προσωπική εμπειρία έχω να πω πως μόνο καλό μου έκαναν οι ξένοιαστες ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Γλυκιές αναμνήσεις και ταξίδια σε διαφορετικές χώρες και κουλτούρες. Η δικαίωση των Αγγέλων του Τσάρλι. Τώρα όχι μόνο βλέπουμε τηλεόραση αλλά την έχουμε αναγάγει σε 7η τέχνη. Γράφουμε και σοβαρές κριτικές για τις σειρές αποθεώνοντας ανόητα αλλά καλογυρισμένα σίριαλ με εξωπραγματικά σενάρια όπως το Casa de Papel. Έχω δει αριστουργήματα αυτές τις μέρες, όπως τη σειρά Fosse-Verdon, για τη ζωή του τεράστιου χορογράφου Bob Fosse με την Gwen Verdon. Mετά εμβάθυνα με αφιερώματα στο YouTube. Oι λάτρεις της μόδας των 70s μη χάσετε το ντοκιμαντέρ για τον σχεδιαστή θρύλο Ηalston: “Halston, Gucci, Fiorucci” τραγουδούσαν οι Sister Sledge.

https://www.instagram.com/p/B_HvAaYpNkl/?utm_source=ig_web_copy_link

Tα χρόνια περνάνε και όλα αλλάζουν. Tα live στο Instagram έχουν αντικαταστήσει τις εκπομπές και οι ροκ σταρς τζαμάρουν σε απολαυστικά ντουέτα. Αγαπημένο μου και το live της Vogue Greece με ξεχωριστά πρόσωπα. Τόλμησα να ζητήσω live από τον Κωσταντίνο Κακανιά που μόλις το άκουσε έπαθε Insta-panic γιατί θα είχε άγχος και δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί πέντε μέρες πριν. Ο Κωσταντίνος είναι από τους ανθρώπους που απέκτησαν Instagram λογαριασμό λίγους μήνες πριν. Εγώ πάλι είμαι άνθρωπος που κάνει αυτόματα update, έτσι λέω να το απολαύσω όσο διαρκέσει.

https://www.instagram.com/p/B-6JUEeJPqy/?utm_source=ig_web_copy_link