η-rihanna-προσφέρει-5-εκατομμύρια-για-την-αντ-137622

To 2012, η Rihanna αποφασίζει να ιδρύσει το Clara and Lionel Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό προς τιμήν των παππούδων της, με σκοπό την παροχή βοήθειας σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως φυσικές καταστροφές. Στον παρελθόν, η δράση του οργανισμού επικεντρώθηκε κυρίως στην Καραϊβική και την υποσαχάρια Αφρική, αλλά η παγκόσμια κρίση στην υγεία έκανε τη γνωστή τραγουδίστρια να δράσει σε διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα ανακοινώθηκε πως το Clara and Lionel Foundation θα δωρίσει 5 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της προσπάθειας εξάλειψης του νέου κορωνοϊού που πλήττει την παγκόσμια κοινότητα τους τελευταίους μήνες. Τα χρήματα θα δοθούν σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του ιού και ειδικά σε αυτούς που φροντίζουν τις μειονότητες. Μερικοί από τους αποδέκτες της δωρεάς θα είναι οι οργανισμοί Direct Relief, Feeding America, Partners in Health, The World Health Organization’s COVID-19 Solidarity Response Fund, καθώς και η International Rescue Committee.

Επιπλέον, μερικά από τα χρήματα θα δοθούν σε τράπεζες τροφίμων, που προμηθεύουν άτομα στην Αμερική, στην ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος χωρών, όπως η Αϊτή και το Μαλάουι, σε εκπαιδευόμενους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας αλλά και σε γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται υπό δυσμενείς συνθήκες, χωρίς μάσκες και προστατευτικό εξοπλισμό.

Η Rihanna δεν είναι η μόνη διάσημη που αποφάσισε να συμβάλλει στη αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς αυτήν την εβδομάδα είδαμε την τραγουδίστρια Ciara και τον σύζυγό της Russell Wilson να δωρίζουν 1 εκατομμύριο γεύματα στον οργανισμό Food Lifeline, αλλά και την Blake Lively με τον Ryan Reynolds να προσφέρουν 1 εκατομμύριο δολάρια σε τράπεζες τροφίμων στην Aμερική και τον Καναδά.

Read more at Vogue.com.

Διαβάστε επίσης: Ο όμιλος Kering δωρίζει 2 εκατομμύρια ευρώ για τον αγώνα κατά του κορωνοϊού