instagram-live-η-vogue-greece-συνομιλεί-αποκλειστικά-με-τον-143613

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα & Queer Palm σκηνοθέτης στο Φεστιβάλ των Καννών το 2019 με την ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», επανήλθε πριν λίγες μέρες δυναμικά στο προσκήνιο με ένα νέο φιλμ που έγραψε και σκηνοθέτησε στην περίοδο της καραντίνας. Η ταινία με τίτλο «Όταν Kοιμάσαι ο Kόσμος Aδειάζει», κομμάτι του project Enter του Ιδρύματος Ωνάση, με έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο που δημιουργήθηκαν μέσα σε 120 ώρες, κατάφερε να ξεχωρίσει και να εμπνεύσει.

Το χρυσό παιδί των Καννών, αποδέχτηκε την πρόσκληση μας και την Τετάρτη 13/5 στις 20:00, θα τον απολαύσουμε στο νέο Instagram Live της Vogue Greece, σε μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα. Η επιτυχία της νέας του ταινίας, τα μελλοντικά του σχέδια, η εμπειρία της καραντίνας και η επόμενη μέρα του σινεμά, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα συζητήσει παρέα με τον Culture Editor του περιοδικού, Βλάση Κωστούρο.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κεκάτος;

Όλοι τον ξέρουν ως το Χρυσό αγόρι των Καννών. Το 2019 κέρδισε στα 27 του Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους για την ταινία «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», ένα βραβείο που ήρθε σε ελληνικά χέρια για πρώτη φορά, καθώς και το Queer Palm, τον Φοίνικα για ταινίες με queer θεματολογία. Γεννημένος το 1991 στην Κεφαλλονιά, σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου. Αποφοίτησε με άριστα το 2013 και την επόμενη χρονιά γύρισε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Ανάδρομος», η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και στις Νύχτες Πρεμιέρας, καθώς και σε ορισμένα φεστιβάλ του εξωτερικού.

To 2016 κέρδισε στον διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «What’s Next?» του Φεστιβάλ του Σάντανς και πήρε υποτροφία από το Sundance Institute, με την ταινία του «Zero Star Hotel». Το 2017 συμμετείχε στο Euro Connection του Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν και στο European Short Pitch της Nisi Masa, με το σενάριο της ταινίας του «Η Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν». Η ταινία, σε συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2018 και την Αμερικάνικη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2019. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως στο Palm Springs και το Zinebi και έχει βραβευθεί σε αρκετά από αυτά, όπως στο Φεστιβάλ του Βιλερμπάν όπου απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας και στο Φεστιβάλ της Δράμας όπου τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό το διάστημα, βρίσκεται σε προετοιμασίες για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, τη συνέχεια της μικρού μήκους που βραβεύτηκε στις Κάννες.

Instagram Live: Η Vogue Greece συνομιλεί αποκλειστικά με τον Βασίλη Κεκάτο-1
©Vogue Greece

Tην Tετάρτη 13 Μαΐου, στις 20:00 (GMT +3) μπείτε στο account της @voguegreece στο Instagram και παρακολουθήστε ένα ξεχωριστό Instagram live!