πολεμώντας-τον-κορωνοϊό-137699
©Getty Images

Σε παραγωγή αντισηπτικών τζελ για την καταπολέμηση της διάδοσης του νέου κορωνοϊού προχωρά ο γίγαντας της παγκόσμιας πολυτελείας, LVMH, Moet Hennessy-Louis Vuitton. Ο γαλλικός όμιλος τον οποίο διοικεί ο πλουσιότερος σήμερα Ευρωπαίος, Bernard Arnault, ανακοίνωσε την απόφαση του για την επείγουσα παραγωγή την Κυριακή.

«Η LVMH θα χρησιμοποιήσει τις παραγωγικές της μονάδες αρωμάτων και καλλυντικών για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων υδροαλκοολικού τζελ, ξεκινώντας τη Δευτέρα. Τα τζελ θα παραδοθούν δωρεάν στους κρατικούς φορείς υγείας», ανέφερε ο όμιλος με το πορτφόλιο των 75 brand, σε ανακοίνωση του. Στη μάχη για την επείγουσα παραγωγή του αντισηπτικού υλικού μπαίνουν οι μονάδες αρωμάτων και προϊόντων ομορφιάς των οίκων Christian Dior, Guerlain και Givenchy.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική κοινότητα της μόδας ανακοινώνει τις δικές της πρωτοβουλίες για την ενίσχυση νοσοκομειακών μονάδων στη ευρωπαϊκή χώρα που μέχρι σήμερα έχει πληγεί περισσότερο από τον νέο κορωνοϊό.

Ο Giorgio Armani ανακοίνωσε μια δωρεά ύψους 1,25 εκ. ευρώ ως οικονομική βοήθεια προς τρία νοσοκομεία του Μιλάνου, ενώ η Donatella Versace και η κόρη της Allegra δήλωσαν ότι προσφέρουν 200,000 ευρώ για τις ανάγκες μιας μονάδας εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στην ίδια πόλη.

Στο μεταξύ, πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέσω της διαδικτυακής καμπάνιας gofundme.com για την ανέργερση μιας νέας μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο. Την ψηφιακή εκστρατεία ξεκίνησαν με μια προσωπική δωρεά 100 χιλιάδων ευρώ η Chiara Ferrragni και ο Ιταλός ράπερ σύζυγος της, Fedez. Μέσω Instagram, η Ιταλίδα influencer και επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι η νέα μονάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σε 2 εβδομάδες.

Παράλληλα, η Edizione Srl, ιδιοκτησία της οικογένειας Benetton, ανακοίνωσε την απόφαση της να ενισχύσει με 3 εκατομμύρια ευρώ νοσοκομειακές μονάδες στο Τρεβίζο, το Μιλάνο και τη Ρώμη.

Την ίδια στιγμή, ο Κινέζος επιχειρηματίας Jack Ma, ιδρυτής της ψηφιακής e-commerce πλατφόρμας Alibaba, ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει 500 χιλιάδες τεστ κορωνοϊού και ένα εκατομμύριο μάσκες στις Ηνωμένες Πολιτείες.