maison-zoulias-κάτω-από-τις-γιακαράντες-91393
©Panoulis

Μια όμορφη ιστορία ζωής έδωσε το έναυσμα στον Βασίλη Ζούλια, μαέστρο των συναισθημάτων στην πασαρέλα, για μια επίδειξη κάτω από τις γιακαράντες στο Ζάππειο Μέγαρο στις 27 Μαρτίου. Στο πλαίσιο της 25ης Athens Xclusive Designers Week, η συλλογή prêt-à-porter Xειμώνας 19-20 ήταν αφιερωμένη στη Veruska, το γλυκό τετράποδο (είχε πάρει το όνομα της από την αγαπημένη Βερούσκα της μόδας) που συντρόφεψε πιστά τον σχεδιαστή μέχρι τα γεμάτα 14 της χρόνια. Η παρουσίαση έξω από το Ζάππειο λειτούργησε κι ως επίσημο λανσάρισμα του prêt-à-porter brand Maison Zoulias, μ’ ένα δημιουργικό σκηνικό-πρόσοψη μπουτίκ.

Maison Zoulias κάτω από τις γιακαράντες-1
©Panoulis

«Η κολεξιόν ερευνά τη γυναικεία γκαρνταρόμπα με έμφαση στο cocktail, που είναι το δυνατό μας σημείο, αλλά περιέχει επίσης ρούχα γραφείου, όπως παντελόνια, σακάκια και παλτό αλλά και φο γούνες», εξηγεί στη Vogue Greece ο Ζούλιας. Η συλλογή έχει ήδη δειγματιστεί εκτός Ελλάδας και θα πάρει τη θέση της σε επιλεγμένα καταστήματα στο Τόκιο, τη Νέα Υόρκη και τη Ντόχα, μεταξύ άλλων.    

Maison Zoulias κάτω από τις γιακαράντες-2
©Panoulis

Στο μεταξύ, στην πασαρέλα τα μοντέλα περπάτησαν υπό τους ήχους ενός ιδιαίτερου σάουντρακ που περιλάμβανε γαβγίσματα σκύλων σε συνδυασμό με μουσική του Henry Mancini. Μαζί με μοντέλα όπως η Ροζάνα Γεωργίου που άνοιξε το show και τη Λάουρα Ντε Νίγκρις που «περπάτησε» στο τέλος, το «ντεμπούτο» τους στην πασαρέλα, με σκοπό την υιοθεσία τους, έκαναν και συμπαθή αδέσποτα τετράποδα που φροντίζει η οργάνωση Save a Greek Stray.

Maison Zoulias κάτω από τις γιακαράντες-3
©Panoulis

Τα κοσμήματα του show δημιουργήθηκαν από τον σταθερό συνεργάτη του Ζούλια, Περικλή Κονδυλάτο, ο οποίος δούλεψε με ημιπολύτιμες πέτρες που κεντήθηκαν στο χέρι και animal μοτίβα, όπως σκύλους και τίγρεις. Τα καπέλα επιμελήθηκε η ειδικός Κατερίνας Καρούσσου, ενώ οι μπότες ήταν της εταιρείας Sante.

Maison Zoulias κάτω από τις γιακαράντες-4
©Panoulis

«Ήταν ένας αποχαιρετισμός αλλά και οι αναμνήσεις που έχω και εγώ από τότε που παρακολουθούσα ως fashion editor επιδείξεις μόδας» συμπληρώνει ο Ζούλιας. «Πάντα θέλω να λέω μια ιστορία».

Όταν μια ιστορία τελειώνει, μια νέα αρχίζει. Μέχρι το τέλος της επίδειξης κάτω από τις γιακαράντες, η μόλις τριών μηνών Lady Luck, είχε ήδη βρει το καινούργιο της σπίτι. Υιοθετήθηκε από τον ίδιο τον σχεδιαστή και «δηλώνει» έτοιμη για την πρώτη της επίσκεψη στη Maison Zoulias.