οι-πιο-αξιομνημόνευτες-ροζ-στιγμές-στ-152673
©Getty Images

Vogue History: Από την καλή μάγισσα Glinda στον Μάγο του Οζ και την ταινία Grease του 1978 μέχρι την τουαλέτα Giambattista Valli της Rihanna στα Grammys του 2015, η μόδα συχνά δανείζεται χρώματα από το ουράνιο τόξο, με προτίμηση στο ροζ. Οι ηρωίδες καρτούν και κόμικ Penelope Pitstop και Lady Penelope αντίστοιχα οδήγησαν το χρώμα στην κορυφαία θέση στη δεκαετία του 1960, τότε που έμεινε στην ιστορία και το ροζ ταγέρ της Jacqueline Kennedy, βαμμένο με το αίμα του συζύγου της την ημέρα της δολοφονίας του, μια σκοτεινή στιγμή και για τη μόδα.

Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-1
©Getty Images

«Think pink!» διακήρυσσε η διευθύντρια του περιοδικού Quality, Maggie Prescott, στο Funny Face με πρωταγωνίστρια την Audrey Hepburn, για να ακολουθήσουν πολλές ακόμα ταινίες με το ροζ σε πρωταγωνιστικό ρόλο – από το Legally Blonde, το Pretty in Pink και τo Romy and Michele’s High School Reunion μέχρι το θρίλερ Carrie με τη Sissy Spacek. Η Carrie Bradshaw επίσης, με ροζ μπλουζάκι και tutu έγινε η ζαχαρένια ηρωίδα του Sex and the City, στον αντίποδα του trend της εποχής, τις Juicy Couture φόρμες που προτιμούσαν η Paris Hilton, η J.Lo και η Britney Spears.

Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-2
©Getty Images

Η δυναμική φρεσκάδα του φούξια έχει αναδειχθεί από το supermodel Alek Wek με δημιουργία Lacroix, φωτογραφημένη από τον David LaChapelle για τη γαλλική Vogue το 1997, αλλά και από την Kate Moss με Matthew Williamson στην εναρκτήρια colour-block συλλογή του, την ίδια χρονιά. Cult θεωρούνται το πλεκτό της Nastassja Kinski στην ταινία Paris, Texas, όπως και το φόρεμα του  Azzedine Alaïa που φορούσε η Grace Jones στο A View To Kill.

Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-3
©Getty Images

Δυνατό είναι όμως και το αποτύπωμα του ροζ της πούδρας. Η Debbie Harry συνδύασε μοναδικά ροζ τζιν, μπερέ και γυαλιά ηλίου στα 70s, ενώ αξέχαστη έμεινε η Claudia Schiffer με το Battenberg ταγέρ Chanel το 1995. Η πριγκίπισσα Diana φόρεσε ένα ταγέρ Versace και pillbox καπέλο για να επιθεωρήσει το στράτευμα την ίδια χρονιά και η Gwyneth Paltrow έκλεψε την παράσταση στα Όσκαρ του 1999 με τη Ralph Lauren τουαλέτα της.

Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-4
©Getty Images

Οι πριγκίπισσες της ποπ, τέλος, αγαπούν και αυτές το ποπ χρώμα: Η Gwen Stefani  επέλεξε μια dip-dye νυφική δημιουργία του John Galliano για τον οίκο Dior στο γάμο της με τον Gavin Rossdale το 2002, ενώ η Róisín Murphy εμφανίστηκε με ροζ εκκεντρικό φόρεμα-κάπα στο σόου των Viktor & Rolf για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2010. Όσο για την Björk, ντυμένη στα ροζ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2000, τράβηξε επάνω της όλα τα βλέμματα.

Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-5
©Getty Images
Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-6
©Getty Images
Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-7
©Getty Images
Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-8
©Getty Images
Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-9
©Getty Images
Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-10
©Getty Images
Οι πιο αξιομνημόνευτες ροζ στιγμές στην ιστορία της μόδας-11
©Getty Images

Διαβάστε επίσης | Royals: Τα επαγγέλματα που έκαναν πριν αποκτήσουν τον τίτλο τους