art-is-hope-h-zadig-voltaire-λανσάρει-μία-κολεξιόν-αφιερ-143908
©@jormigraterol

Με τον μήνα Μάιο να είναι αφιερωμένος στα ζητήματα ψυχικής υγείας και την παγκόσμια κινητοποίηση σχετικά με αυτά, το γαλλικό brand αποφάσισε να συνεισφέρει αναλαμβάνοντας μία σημαντική πρωτοβουλία, με slogan “Art is hope” και “Art is love”.

Η creative director της Zadig & Voltaire, Cecilia Bönström, συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες, δημιουργώντας μία σειρά ρούχων και αξεσουάρ που εκπέμπουν ένα ηχηρό μήνυμα για την ψυχική υγεία. Η Jormi Graterol, στενή συνεργάτιδα του brand, δούλεψε με την Bönström πάνω σε διάφορα κομμάτια της συλλογής, όπως το δερμάτινο jacket, το λευκό πουκάμισο, τα ψηλά sneakers κ.α.

“Art is Hope”: H Zadig & Voltaire λανσάρει μία κολεξιόν αφιερωμένη στην ψυχική υγεία-1
©Courtesy of Zadig & Voltaire

Η ομάδα των καλλιτεχνών που έβαλαν την υπογραφή τους στη νέα συλλογή, περιλαμβάνει τους Matthew Tierney, Amanda Wachob, Archie Coates, Jeff Franklin of Play Lab, Benjamin Millepied and the L.A. Dance Project και τέλος την Jormi Graterol, την street artist από τη Βενεζουέλα, με το ψευδώνυμο “The Graffiti Queen”.

“Art is Hope”: H Zadig & Voltaire λανσάρει μία κολεξιόν αφιερωμένη στην ψυχική υγεία-2
©Courtesy of Zadig & Voltaire

Τα περισσότερα κομμάτια με την υπογραφή Zadig & Voltaire φέρουν αισιόδοξα μηνύματα για την τέχνη, την αγάπη και την ειρήνη, ενώ υπάρχουν και άλλα, όπως πουκάμισα, τσάντες και καμισόλ, που απλά συμπληρώνουν τη συλλογή, με την κομψή αισθητική του brand. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που θα διαλέξουν οι καλλιτέχνες ή στην οργάνωση National Alliance of Mental Illness, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας.

Διαβάστε επίσης | Η Dua Lipa μιλά για την ψυχική της υγεία και δίνει χρήσιμες συμβουλές