το-μυστικό-της-serena-williams-93576
©Shutterstock

Η Serena Williams είναι γνωστό ότι είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων της γυναίκας και ότι υποστηρίζει με κάθε τρόπο την ισότητα των δύο φύλων. Αυτό που δεν ήταν γνωστό μέχρι πριν λίγες  μέρες είναι ότι η νικήτρια σε 23 τουρνουά Grand Slam, εδώ και 5 χρόνια επενδύει σε project και επιχειρήσεις με γυναικεία υπογραφή.

Συγκεκριμένα, στις 17 Απριλίου, η διάσημη τενίστρια έκανε ένα post στο Instagram στο οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην εταιρεία της «Serena Ventures». Έγραψε συγκεκριμένα: «Το 2014 (ναι, πράγματι ξέρω να κρατάω μυστικά) εγκαινίασα την εταιρεία Serena Ventures που έχει την αποστολή να δίνει ευκαιρίες σε διαφόρων τύπων επιχειρήσεων με γυναικεία ηγεσία. Η Serena Ventures επενδύει σε εταιρείες που προάγουν την ενδυνάμωση του ατόμου, τη δημιουργικότητα, τις ευκαιρίες».

https://www.instagram.com/p/BwW4ajWHnM8/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει σε πάνω από 30 επιχειρήσεις, όπως το brand με γυναικεία είδη ξυρίσματος, ονόματι Billie, ή το Lola με οργανικά είδη γυναικείας υγιεινής – και όλες με γυναικεία ηγεσία. Η Serena Ventures εστιάζει σε εταιρείες που ακόμη βρίσκονται σε αρχικό στάδιο της ανάπτυξης τους, δίνοντας τους ουσιαστικά την ευκαιρία να ακουστούν και να βγουν προς τα έξω. Με άλλα λόγια στόχος της είναι να βοηθήσει start-ups να πάρουν στην αγορά τη θέση που τους αναλογεί. «Στο προσεχές μέλλον ελπίζουμε να προσφέρουμε ωφέλιμο mentoring σε ανερχόμενες επιχειρηματίες και να τις βοηθήσουμε να πάνε στο επόμενο στάδιο. Επιπλέον η Serena Ventures επεκτείνει τις σχέσεις και ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών του χαρτοφυλακίου της» αναφέρεται στο site της, serenaventures.com.