τα-σκίτσα-του-karl-lagerfeld-δημοπρατούνται-92235
©Karl Lagerfeld | urbancultureauctions.com

Μια ακόμη από τις «εμμονές» του Karl Lagerfeld ήταν ότι συνήθιζε να πετάει οτιδήποτε όταν έπαυε να του είναι χρήσιμο. Μάλιστα σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2007 στο περιοδικό New Yorker, είχε δηλώσει: «το πιο χρήσιμο αντικείμενο σε κάθε σπίτι είναι ο κάδος απορριμμάτων! Εγώ προσωπικά δεν κρατάω αρχείο, δεν έχω συλλογές ή συλλεκτικά ρούχα, ούτε καν φωτογραφίες. Για την ακρίβεια δεν κρατάω τίποτα περιττό».

Τα σκίτσα του Karl Lagerfeld δημοπρατούνται-1
©urbancultureauctions.com

Ενδεικτικό του ότι ο Κάιζερ της μόδας ήθελε να…σβήνει τα χειροπιαστά ίχνη του αποτελεί το γεγονός ότι ενώ στον οίκο Chanel τα τελευταία 36 χρόνια σκίτσαρε κάθε κομμάτι της κάθε συλλογής του στο χέρι, δεν διασώζεται ούτε ένα σκίτσο. Όταν έφυγε από τη ζωή και για αρκετές μέρες αργότερα, μουσεία, συλλέκτες και fashion freaks απευθύνθηκαν στο γαλλικό οίκο προς αναζήτηση σκίτσων, εργόχειρων, ή έστω κάποιου χειρόγραφου σημειώματος του Karl, αλλά δεν υπήρχε τίποτα.

Τα σκίτσα του Karl Lagerfeld δημοπρατούνται-2
©urbancultureauctions.com

Δεν είναι λοιπόν παράλογο που ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν 125 σκίτσα τα οποία ζωγράφισε ο Karl Lagerfeld μέσα στα 60’s, όταν ακόμη εργαζόταν στον Ιταλικό οίκο Tiziani. Πόσο μάλλον όταν αυτά απεικονίζουν θρυλικές γυναικείες φιγούρες όπως η Elizabeth Taylor, η Doris Duke και η Gina Lollobrigida. Να σημειωθεί ότι τα σκίτσα διασώθηκαν και φυλάχθηκαν συμπτωματικά και από άγνωστο πρόσωπο.

Τα σκίτσα του Karl Lagerfeld δημοπρατούνται-3
©urbancultureauctions.com

Τα καλά νέα είναι ότι στις 18 Απριλίου πρόκειται να δημοπρατηθούν από το Urban Culture Auctions στη Φλόριντα της Αμερικής. Ο Rico Baca, συνιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών, λέει σχετικά: «Πρόκειται για τα σκίτσα ενός από τους πιο ευφυείς μόδιστρους του αιώνα. Είναι σπάνια και σίγουρα δεν θα υπήρχαν σήμερα αν είχαν μείνει στην κατοχή του ίδιου». Οι τιμές θα κυμανθούν από €2000 έως €4000 για το καθένα.

Τα σκίτσα του Karl Lagerfeld δημοπρατούνται-4
©urbancultureauctions.com
Τα σκίτσα του Karl Lagerfeld δημοπρατούνται-5
©urbancultureauctions.com
Τα σκίτσα του Karl Lagerfeld δημοπρατούνται-6
©urbancultureauctions.com
Τα σκίτσα του Karl Lagerfeld δημοπρατούνται-7
©urbancultureauctions.com

Δείτε εδώ όλα τα σκίτσα που πρόκειται να δημοπρατηθούν από το Urban Culture Auctions.