the-french-dispatch-ματιές-στη-νέα-ταινία-του-wes-anderson-127864
©Press

Νοσταλγική αύρα κι ένα ονειρικό cast συντελεστών, συνθέτουν την επιστροφή του Wes Anderson στη μεγάλη οθόνη. Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, η νέα του ταινία με τίτλο «The French Dispatch» επικεντρώνεται στην ιστορία του εμβληματικού περιοδικού «The New Yorker».

Όπως αναφέρει η επίσημη σύνοψη, το φιλμ αποτελεί «μια ερωτική επιστολή προς τους δημοσιογράφους μιας αμερικανικής εφημερίδας σε μια φανταστική γαλλική πόλη του 20ου αιώνα και ζωντανεύει μια συλλογή ιστοριών που είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό “The French Dispatch”».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε μια σειρά ταλαντούχων ηθοποιών της παλιάς και νέας γενιάς, από τους Benicio del Toro, Adrien Brody και Tilda Swinton, μέχρι τους Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Steve Park, Bill Murray και Owen Wilson.

«The French Dispatch»: Ματιές στη νέα ταινία του Wes Anderson-1
©Press
«The French Dispatch»: Ματιές στη νέα ταινία του Wes Anderson-2
©Press
«The French Dispatch»: Ματιές στη νέα ταινία του Wes Anderson-3
©Press
«The French Dispatch»: Ματιές στη νέα ταινία του Wes Anderson-4
©Press
«The French Dispatch»: Ματιές στη νέα ταινία του Wes Anderson-5
©Press

Ο ίδιος ο Anderson δηλώνει πως του είναι δύσκολο να εξηγήσει την ιστορία, η οποία θα ακολουθεί τη λογική του «The Grand Budapest Hotel», με διαφορετικά γεγονότα να συμβαίνουν παράλληλα γύρω από έναν κοινό πυρήνα. «H ταινία αφορά έναν Αμερικάνο δημοσιογράφο με βάση τη Γαλλία που φτιάχνει ένα περιοδικό», λέει ο Anderson. «Είναι περισσότερο ένα πορτρέτο αυτού του άνδρα, αυτού του δημοσιογράφου που προσπαθεί να γράψει αυτό που θέλει να γράψει. Δεν είναι μια ταινία για την ελευθερία του τύπου, αλλά όταν μιλάς για ρεπόρτερ μιλάς αναπόφευκτα και για όσα συμβαίνουν στον κόσμο». Η ανάρτηση, πάντως, του Timothée Chalamet στο Instagram μας προετοιμάζει για κάτι άκρως σουρεαλιστικό.

«The French Dispatch»: Ματιές στη νέα ταινία του Wes Anderson-6
©Press
«The French Dispatch»: Ματιές στη νέα ταινία του Wes Anderson-7
©Press
«The French Dispatch»: Ματιές στη νέα ταινία του Wes Anderson-8
©Press
«The French Dispatch»: Ματιές στη νέα ταινία του Wes Anderson-9
©Press
«The French Dispatch»: Ματιές στη νέα ταινία του Wes Anderson-10
©The Walt Disney Company France

Δείτε, παρακάτω, το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «The French Dispatch», το οποίο έχει προγραμματισμένη πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 24 Ιουλίου, με τις φήμες να λένε ότι η παγκόσμια πρώτη θα γίνει στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο.