ένα-νέο-εστιατόριο-από-τον-οίκο-gucci-στο-λο-127455
©Gucci Beverly Hills - Photos by Pablo Enriquez

«Gucci Osteria da Massimo Bottura Beverly Hills» είναι το πλήρες όνομα του νέου εστιατορίου που υπογράφει ο Massimo Bottura στον τελευταίο όροφο της μπουτίκ Gucci στο Λος Άντζελες. Είναι το πρώτο εγχείρημα του ιταλικού οίκου σε συνεργασία με τον σεφ στην Αμερική, ενώ το 2018 συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της Gucci Osteria στην Φλωρεντία, η οποία μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκε με αστέρι Michelin. Η συνεργασία ξεκινάει από μια μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στον σεφ και τον CEO του οίκου Gucci, Marco Bizzarri, οι οποίοι μεγάλωσαν μαζί στη Μοδένα της Ιταλίας. Οι δύο Ιταλοί βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν πάνω σε δύο μεγάλες κοινές αγάπες τους: τη μόδα και το φαγητό. 

Ένα νέο εστιατόριο από τον οίκο Gucci στο Λος Άντζελες-1
©Gucci Beverly Hills – Photos by Pablo Enriquez

Το μενού της νέας Osteria Gucci θα περιλαμβάνει κάποια signature πιάτα όπως τα διάσημα τορτελίνια με κρέμα παρμεζάνας και το θρυλικό Emilia burger, όπως επίσης και κάποια πιάτα με έμπνευση από την Καλιφόρνια. Η προέλευση των προϊόντων -όλα οργανικά- θα είναι από τοπικές φάρμες. Ο στόχος του Massimo Bottura είναι να αναπτύξει και να εξελίξει κλασικές ιταλικές συνταγές μέσα από πολυπολιτισμικές γαστρονομικές επιρροές  και τεχνικές, έτσι ώστε η Gucci Osteria Beverly Hills να καθιερώσει το Λος Άντζελες ως ένα μέρος γαστρονομικής καινοτομίας.  

Ένα νέο εστιατόριο από τον οίκο Gucci στο Λος Άντζελες-2
©Jacob Layman for Gucci
Ένα νέο εστιατόριο από τον οίκο Gucci στο Λος Άντζελες-3
©Jacob Layman for Gucci

Σε ό,τι αφορά το design του εστιατορίου περιλαμβάνει, όπως και η Gucci Osteria στη Φλωρεντία, ταπετσαρίες του οίκου, καθρέφτες αντίκες, τραπέζια από κόκκινο μάρμαρο και καρέκλες από ρατάν. Κάποια ιδιαίτερα στοιχεία, όπως το ξύλινο πάτωμα και τα μπουκέτα από κερασιές, δίνουν το ξεχωριστό διακοσμητικό στίγμα της τοποθεσίας. Το αποτέλεσμα είναι φιλόξενο και ζεστό, ενώ το εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 50 άτομα και θα σερβίρει μεσημέρι και βράδυ, 7 μέρες την εβδομάδα. Όλα δείχνουν ότι αυτό το νέο εγχείρημα του οίκου Gucci παντρεύει τον κόσμο του πολιτισμού, του φαγητού και της μόδας ώστε να δημιουργήσει τελικά μια αξέχαστη LA εμπειρία για όλους. 

Ένα νέο εστιατόριο από τον οίκο Gucci στο Λος Άντζελες-4
©Gucci Osteria – Beverly Hills – Photos by Pablo Enriquez
Ένα νέο εστιατόριο από τον οίκο Gucci στο Λος Άντζελες-5
©Gucci Osteria – Beverly Hills – Photos by Pablo Enriquez
Ένα νέο εστιατόριο από τον οίκο Gucci στο Λος Άντζελες-6
©Gucci Osteria – Beverly Hills – Photos by Pablo Enriquez

Info: Η Gucci Osteria da Massimo Bottura Beverly Hills ανοίγει επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου. 

MHT