to-metropolitan-museum-of-arts-costume-institute-ανακοινώνει-το-θέμα-του-2020-117130
©Surreal, David Bailey, 1980 | Photo Courtesy of The Metropolitan Museum of Art

Το 2020 αποτελεί χρονιά ορόσημο για το Metropolitan Museum of Art. Το ΜΕΤ θα γιορτάσει την 150ή επέτειό του με μια σειρά εκθέσεων, πολλές από τις οποίες θα επικεντρωθούν στα έργα των συλλογών του, καθώς και σε νέες προσθήκες που έγιναν με αφορμή την επέτειο. Η φετινή έκθεση του Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute θα παρουσιάσει την ιστορία της μόδας για περίπου ενάμισι αιώνα μέσα από το αρχείο του μουσείου, στη μορφή ενός «ελεύθερου» χρονοδιαγράμματος.

Με βάση τη θεωρία του Henri Bergson για τη διάρκεια (la durée), πρόκειται να διερευνηθεί πώς τα ρούχα παράγουν προσωρινούς συσχετισμούς που ενώνουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Μια «αόρατη» Virginia Woolf θα έχει το ρόλο του αφηγητή της έκθεσης.

Η ίδια η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Μαΐου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ το περίφημo Gala θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 4ης Μαΐου. Στις πολυπόθητες καρέκλες του φετινού Met Gala θα βρεθούν ο Nicolas Ghesquière από την Louis Vuitton, ο Lin-Manuel Miranda, η ηθοποιός Emma Stone, η Meryl Streep και η Anna Wintour.