γυναίκες-που-βρήκαν-την-δύναμη-να-αλλά-225563

Οι δυνατές γυναίκες δεν φοβούνται να διεκδικήσουν τα όνειρά τους, να χαράξουν την δική τους διαδρομή, ακόμα και να αλλάξουν πορεία στην ζωή τους, αν νιώσουν πως βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν τις εκφράζει. Είναι αυτόνομες και γράφουν μόνες τους το μέλλον τους ακολουθώντας το ένστικτο και τις επιθυμίες τους. Έχουν τα απαραίτητα εφόδια που τους δίνουν φτερά να πετάξουν και να τολμήσουν. Οι δυνατές γυναίκες γίνονται με την σειρά τους έμπνευση για όλες μας, είναι η φωνή που μας ωθεί να νικήσουμε τους φόβους μας και κάθε εμπόδιο. Οι γυναίκες όμως χρειάζονται στήριξη για να μπορούν να είναι ελεύθερες να λάμψουν και να κατακτήσουν την ευτυχία τους.

Αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mexoxo, που ίδρυσε η Ελληνίδα Ελπίδα Κόκκοτα και υποστηρίζει την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων στην Ελλάδα και άλλες χώρες, με στόχο την διασύνδεση και την ενδυνάμωσή τους. Η Lancôme στηρίζει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mexoxo μέσω του προγράμματος Write Her Future, παρέχοντας εκπαίδευση, υποστήριξη και καθοδήγηση σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Απώτερος στόχος η ενδυνάμωση 150.000 γυναικών παγκοσμίως μέχρι το 2023, ώστε να έχουν τις απαραίτητες δυνατότητες να διαμορφώσουν την ζωή τους με βάση τους δικούς τους κανόνες και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις ίδιες και το περιβάλλον τους.

Γυναίκες που βρήκαν την δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους-1
©Ελπίδα Κόκκοτα
1/1
Native Share

Η Mexoxo και η Lancôme μοιράζονται τις ίδιες αξίες, όπως η ευγένεια, η αγάπη, η εσωτερική και εξωτερική ομορφιά, χτίζοντας έτσι από κοινού ένα πρόγραμμα που αφουγκράστηκε τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών. Η Vogue ένωσε τις δυνάμεις με τη Lancôme και συνάντησε την Ελπίδα Κόκκοτα, Founder & CEO της Mexoxo, η οποία μας μίλησε για το “Write Her Future, ενώ οι γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μας αφηγήθηκαν τις μοναδικές τους ιστορίες για την φλόγα που βρήκαν μέσα τους με την βοήθεια της Mexoxo. Αφιέρωσαν περισσότερες από 150 ώρες στην εκπαίδευσή τους και έτσι βρήκαν τον δρόμο για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να δημιουργήσουν το δικό τους πλαίσιο ζωής. Ιστορίες πραγματικής ενδυνάμωσης που θα εμπνεύσουν ακόμα περισσότερες γυναίκες να διεκδικήσουν τα θέλω τους.

Η Ελένη Ηλιάκη, στέλεχος επιχείρησης, στο χώρο του yachting, παρακολούθησε το πρόγραμμα Write Her Future. Μέσα από συνεδρίες με μέντορες και εκπαίδευση, έλαβε την απαραίτητη καθοδήγηση και την έμπνευση, αλλά και την απαραίτητη εξειδίκευση για να αντιμετωπίζει θέματα που μπορούν να προκύπτουν καθημερινά σε έναν ανταγωνιστικό τομέα όπως αυτός των επιχειρήσεων. Παράλληλα μέσα από την συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχε την δυνατότητα να αλληλεπιδράσει και να συνδεθεί με άτομα από τον ίδιο τομέα, να δημιουργήσει ομάδες και να ενταχθεί σε κοινότητες, δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο που μπορεί να αποτελέσει την βάση για την περαιτέρω εξέλιξή της.

Γυναίκες που βρήκαν την δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους-2

Η Χριστίνα Βόγλη, Υπεύθυνη Λειτουργίας του Cavo Tagoο, μας περιγράφει πόσο σημαντικό είναι οι γυναίκες να στηρίζουμε η μια την άλλη, για να μπορούμε να βρίσκουμε την δύναμη να χαράξουμε την πορεία της. Μέσω του προγράμματος Write Her Future της Mexoxo, απέκτησε ακόμα περισσότερες γνώσεις πάνω στον τομέα του τουρισμού, μέσα από ουσιαστική εκπαίδευση δίπλα σε εξειδικευμένους μέντορες, γνώσεις που την βοήθησαν να αποκτήσει και μια νέα οπτική στην δουλειά τους, ανοίγοντάς της ορίζοντες. Συνδετικός κρίκος είναι φυσικά η Ελπίδα Κόκκοτα και η αποστολή της να αλλάξει το μέλλον των γυναικών, ακόμα και αν οι γύρω συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Γυναίκες που βρήκαν την δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους-3

Μέσω του προγράμματος  Write Her Future, η Lancôme έχει βοηθήσει ήδη 23.000 γυναίκες σε 13 χώρες στοχεύοντας να τις ενδυναμώσει ώστε να μπορέσουν να διαμορφώσουν εκείνες το μέλλον τους και να επιτύχουν την αυτοεκπλήρωση που επιθυμούν. Στην Ελλάδα, ήδη συμμετέχουν στο ‘’Write Her Future’’  1.000 γυναίκες, μέσω των προγραμμάτων της  Μexoxo, ενώ 12 γυναίκες που θα ξεχωρίσει ειδική επιτροπή θα επωφεληθούν από καθοδήγηση στελεχών της Lancôme καθώς και δράσεις που θα αναδείξουν τις ιστορίες τους και το αποτύπωμα τους στην Ελληνική κοινωνία.

Credits

Video

Editor-in-chief: Thaleia Karafyllidou

Creative and Fashion Director: Nicholas Georgiou

Video: Konstantinos Dimas

Fashion Editor: George Karapetis

Makeup artist: Anna Bakatsaki @ Beehive Artists

Hairstylist: Menelaos Alevras @ Dtales |

Location Hunter: Yota Skouvara

Fashion assistant: Chrysa Chroni

Photos

Editor-in-chief: Thaleia Karafyllidou

Creative and Fashion Director: Nicholas Georgiou

Photography: Spiro Stergiou

Fashion Editor: George Karapetis

Makeup artist: Anna Bakatsaki @ Beehive Artists

Hairstylist: Menelaos Alevras @ Dtales

Location Hunter: Yota Skouvara

Fashion assistant: Chrysa Chroni

MHT