the-vibe-λίστα-δώρων-154311
©Konstantinos Fidanis

Είναι αυτή η γλυκιά, αγαπημένη εποχή του χρόνου που οι δικοί μου άνθρωποι ζητούν (επίμονα) να τους πω τι δώρο θα ήθελα να μου κάνουν τις γιορτές. Και είναι αυτή η εποχή του χρόνου που οι ίδιοι άνθρωποι έχουν πλέον συνηθίσει να λαμβάνουν πάνω-κάτω την ίδια, δίχως ίχνος φαντασίας, αλλά πάντα με αγάπη ειπωμένη, απάντηση: «Μα, όχι/δεν χρειάζομαι κάτι/πραγματικά/μεταξύ μας δεν κάνουμε δώρα πια/κλπ».

Φέτος, λοιπόν, τους επιφυλάσσω μια έκπληξη. Γιατί φέτος, θέλω δώρα. Έχω μια γιγαντιαία, θα έλεγα, όρεξη για δώρα. Τα σημειώνω λοιπόν σε μια «έξυπνη» λίστα, την οποία εμπλουτίζω συνεχώς. Παρατηρώντας τη λίστα, βλέπω ότι όλα τα δώρα που θα ζητήσω φέτος έχουν να κάνουν με την ευρύτερη έννοια της αυτοφροντίδας, μια αίσθηση πνευματικής και σωματικής ευεξίας. Είμαι χαρούμενη με τη λίστα μου και θα περιμένω εναγωνίως τα δώρα μου – μεταξύ των οποίων, βρίσκονται και τα εξής:

* Πατίνι ή rollerblades με ταχύτητες, για εξορμήσεις σε εσωτερικούς (σαλόνι), αλλά και εξωτερικούς χώρους (βεράντα).

* Ενυδατική κρέμα χεριών.

* Προηγμένο σύστημα συναγερμού το οποίο λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι όλες οι έξυπνες συσκευές του σπιτιού πρέπει να κλείνουν κάποια στιγμή, για λίγη ώρα, κάθε μέρα.

* Λίγες κόλλες χαρτί και ένα μολύβι.

*Διάφανο μπουκάλι με ειδικό σχέδιο που σε προτρέπει να πίνεις σταθερά, μέχρι να αδειάσει και να το γεμίσεις ξανά. Συνήθως, προορίζεται για κατανάλωση νερού, όμως προτιμώ να κρατήσω το στοιχείο της διαφάνειας, προσθέτοντας λευκές, ροζ ή κόκκινες αποχρώσεις.

* Άλλη μια ενυδατική κρέμα χεριών.

* Συμμετοχή σε reality show κοινωνικού περιεχομένου, όπως εκείνο όπου 20 Ελληνίδες υποψήφιες πεθερές έρχονται αντιμέτωπες η μία με την άλλη, κι όλες μαζί με μια Bachelorette.

* Ειδικό boiler suit: το πάνω μέρος σε μορφή κομψού τοπ ή πουκάμισου με ¾ μανίκι. Στο κάτω μέρος, κάτι πολύ χαλαρό, ίσως φόρμα. Ιδανικό για διαδικτυακές συναντήσεις.

* Πλατινένια έκδοση Trivial Pursuit, με θέμα Netflix 2020 (για να υπάρχει).

* Άλλο ένα boiler suit: Τοπ-πιτζάμα και από κάτω στενό, δερμάτινο μαύρο παντελόνι, γιατί αν κάτι μας δίδαξε η χρονιά που φεύγει είναι ότι πραγματικά δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει.

* Τα Άπαντα-tweets του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, από τον προσωπικό του λογαριασμό, κυρίως τον τόμο που αφορά στη τετραετή θητεία του στον Λευκό Οίκο.

* Virtual reality headset με επιλογές έναν καφέ με τη bestie σου ή ένα ταβερνάκι με τους κολλητούς σου.

* Κουπόνι διαμονής σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται εκτός της μόνιμης κατοικίας σου (Και αυτό για να υπάρχει).

* (Τελικά) Ένα σετ ενυδατικής κρέμας χεριών.

Διαβάστε επίσης | Προσωπικές επενδύσεις: Κουραμπιέδες και κρυπτονομίσματα

MHT