5-τρικ-για-να-διαρκεί-περισσότερο-το-άρω-281413
©@maralafontan

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τη διάρκεια ενός αρώματος στο σώμα μας, αλλά σίγουρα όσο δυνατή και αν είναι η σύνθεσή του, το καλοκαίρι πάντα χρειαζόμαστε μερικά παραπάνω ψεκάσματα. Λίγο η ζέστη, λίγο οι ώρες που περνάμε στην παραλία, είναι λογικό να συμβάλουν στο να μη διατηρείται τόσο έντονα το άρωμά μας, ωστόσο οι ειδικοί έχουν αποκαλύψει τα απαραίτητα τρικ για να το κάνουμε να μυρίζει όσο περισσότερο γίνεται, ακόμη και τις ημέρες του καύσωνα.

Εφαρμόστε το με στρατηγική

Τα σημεία που θα ψεκάσετε ένα άρωμα είναι πολύ σημαντικά για τη διάρκεια που θα έχει. Η Coco Chanel, για παράδειγμα, συμβούλευε να ψεκάζετε όπου θέλετε να σας φιλήσουν. Από το πλάι του λαιμού, μέχρι πίσω από τα αυτιά, στο εσωτερικό των καρπών ή των αγκώνων και στο στέρνο, είναι όλες περιοχές που στρατηγικά διατηρούν περισσότερο τη μυρωδιά και αυτό γιατί αποτελούν τα σημεία παλμών. Μερικά ψεκάσματα εκεί και λίγες επαναλήψεις, αρκούν για να μη φεύγει από πάνω σας η μυρωδιά.

Μη τρίβετε το δέρμα

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε είναι να ψεκάζουμε το άρωμα στους καρπούς και αμέσως μετά να τους τρίβουμε μεταξύ τους με τη ψευδαίσθηση πως έτσι θα κρατήσει περισσότερο. Σύμφωνα με τον perfume expert Francis Kurkdjian ωστόσο, αυτή η κίνηση μόνο να αλλοιώσει τη μυρωδιά του μπορεί. Συγκεκριμένα, η τριβή που δημιουργείται από την επαφή θερμαίνει το δέρμα, το οποίο παράγει φυσικά ένζυμα που τροποποιούν την εξέλιξη του αρώματος. Οι νότες που επηρεάζονται περισσότερο είναι οι νότες κορυφής και οι μεσαίες νότες, καθώς και το dry-down (η τελευταία και μεγαλύτερη περίοδος διάχυσης του αρώματός). Ο σωστός τρόπος να το ψεκάσετε λοιπόν είναι στα στρατηγικά σημεία, χωρίς να τα αγγίζετε, απλά αφήνοντας τη μυρωδιά να ξεδιπλωθεί φυσικά.

Η σημασία της ενυδάτωσης

Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό είναι να φροντίζετε να ενυδατώνετε καλά το δέρμα σας πριν ψεκάσετε άρωμα. Η καλά περιποιημένη επιδερμίδα, που δεν είναι ξηρή και αφυδατωμένη, είναι και αυτή που θα απορροφήσει καλύτερα τη μυρωδιά και συνεπώς θα τη κάνει να διαρκέσει περισσότερο.

Ενισχύστε το

Μια κρέμα σώματος, ένα σαμπουάν, ένα hair mist ή ακόμη και ένα αποσμητικό με την ίδια μυρωδιά με αυτή του αρώματός σας, είναι αρκετά για να κάνουν το αποτέλεσμα ακόμη πιο έντονο. Ειδικά, το hair mist είναι η πιο ασφαλής επιλογή καθώς ψεκάζεται στα μαλλιά και το κεφάλι, την πιο ζεστή περιοχή του σώματος η οποία και διαχέει καλύτερα τις μυρωδιές.

Ψεκάστε και στα ρούχα

Αυτή είναι μια αμφιλεγόμενη συμβουλή καθώς το δέρμα είναι ο απόλυτος φορέας των μυρωδιών, αλλά το αρωμάτισμα των ρούχων παραμένει ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ένα άρωμα να διαρκεί περισσότερο. Ψεκάστε μερικές σταγόνες σε ένα μαντήλι ή στο εσωτερικό του πουκαμίσου σας. Το άρωμα θα ξεδιπλωθεί γύρω σας με το πρώτο φύσημα του ανέμου και θα παραμείνε στο ύφασμα για μέρες.

Διαβάστε επίσης | Καύσωνας και ύπνος: Τα tips για να κοιμηθείτε καλύτερα