6-αδιάβροχες-μάσκαρα-για-αψεγάδιαστο-μ-319292
©maralafontan

Ακόμη και αν το καλοκαιρινό μακιγιάζ μας είναι όσο πιο ανάλαφρο γίνεται, η μάσκαρα δεν ανήκει στα προϊόντα που αφήνουμε στην άκρη. Αντιθέτως, σε συνδυασμό με ένα sunkissed bronzer και το concealer αποτελούν το go-to make up για κάθε καλοκαιρινή ημέρα, στην πόλη ή την παραλία.

Στην παραλία ωστόσο, η απλή μάσκαρα δεν ενδείκνυται. Δεδομένων των θερμοκρασιών και φυσικά του θαλασσινού νερού, αυτό που χρειαζόμαστε είναι την αδιάβροχη εκδοχή της αγαπημένης μας μάσκαρα, που θα διατηρηθεί ανέπαφη όσες φορές και αν έρθει σε επαφή με το νερό. Με λίγα λόγια, χρειαζόμαστε έναν σύμμαχο παντός καιρού, που θα διατηρήσει το βλέμμα μας έντονο και γοητευτικό σε κάθε περίσταση.

Πώς εφαρμόζουμε την αδιάβροχη μάσκαρα

Η προετοιμασία είναι σημαντική. Πριν εφαρμόσετε την αδιάβροχη μάσκαρα, βεβαιωθείτε πως οι βλεφαρίδες σας είναι απόλυτα καθαρές και δεν έχουν υπολείμματα από προηγούμενες εφαρμογές. Στη συνέχεια, χτενίστε τις απαλά με βουρτσάκι, ώστε να τις διαχωρίσετε καλά και εφαρμόστε το προϊόν – έχοντας προσέξει να είναι πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία, μιας και οι αδιάβροχες μάσκαρα τείνουν να ξηραίνουν τις βλεφαρίδες περισσότερο.

Πώς να την αφαιρέσετε

Οι κινήσεις για την αφαίρεση της αδιάβροχης μάσκαρα πρέπει να είναι απαλές και ντελικάτες. Μη πέσετε στην παγίδα να τρίψετε απότομα το προϊόν, ακόμη και αν χρειάζεται υπομονή για να καθαρίσει πλήρως.

Συνήθως, τα διφασικά καθαριστικά που περιέχουν έλαια είναι το καλύτερο ντεμακιγιάζ για τη μάσκαρα με ανθεκτική δράση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τρίψετε το βαμβάκι με τη φορά των βλεφαρίδων στα μάτια, μέχρι να σιγουρευτείτε πως δεν έχει μείνει καθόλου προϊόν.

Οι αδιάβροχες μάσκαρα που προτείνει η Vogue

6 αδιάβροχες μάσκαρα για αψεγάδιαστο μακιγιάζ όλο το καλοκαίρι-1
©Lancôme

Hypnôse Drama Waterproof, Lancôme

6 αδιάβροχες μάσκαρα για αψεγάδιαστο μακιγιάζ όλο το καλοκαίρι-2
©Yves Saint Laurent

Lash Clash Waterproof Mascara (Black), Yves Saint Laurent

6 αδιάβροχες μάσκαρα για αψεγάδιαστο μακιγιάζ όλο το καλοκαίρι-3
©Chanel

Inimitable Waterproof (No 10 Noir), Chanel

6 αδιάβροχες μάσκαρα για αψεγάδιαστο μακιγιάζ όλο το καλοκαίρι-4
©Tom Ford

Emotionproof Mascara (Noir), Tom Ford

6 αδιάβροχες μάσκαρα για αψεγάδιαστο μακιγιάζ όλο το καλοκαίρι-5
©Dior

Diorshow Waterproof (No 090), Dior

6 αδιάβροχες μάσκαρα για αψεγάδιαστο μακιγιάζ όλο το καλοκαίρι-6
©MAC

Mackstack Waterproof (Black), MAC

Διαβάστε επίσης | Nail tint: Το φυσικό μανικιούρ για υγιή νύχια

MHT