6-κακές-συνήθειες-που-συμβάλλουν-στην-π-239556
©@stepholejn

Η πάροδος του χρόνου μπορεί να είναι ο πρώτος και βασικότερος παράγοντας που οδηγεί το δέρμα στη γήρανση, αλλά η αλήθεια είναι πως στην καθημερινότητά μας υιοθετούμε συχνά συνήθειες που – αν και δεν το υποπτευόμαστε – συμβάλλουν καθοριστικά στο skin aging. Από τον τρόπο που κοιμόμαστε, στον τρόπο που μασάμε, υπάρχουν τρικ που μπορούν να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση και να χαρίσουν στο δέρμα λάμψη και νεανική όψη για όσο περισσότερο καιρό γίνεται.

Η Vogue συγκεντρώνει παρακάτω τις 6 βασικές κακές συνήθειες που μας οδηγούν στις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και την αφυδάτωση, μαζί με τους τρόπους να τις αποβάλετε:

Ο ύπνος από την ίδια πλευρά

Όλοι έχουμε μια αγαπημένη πλευρά για να κοιμόμαστε, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερα καλό για το δέρμα. Η επιδερμίδα πιέζεται συνέχεια σε συγκεκριμένα σημεία και αυτό προκαλεί «σπασίματα» και ρυτίδες.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι είτε να επιδιώξετε να κοιμάστε ανάσκελα με το πρόσωπο να κοιτά προς τα πάνω, είτε να αναζητήσετε ειδικά anti-aging μαξιλάρια που αγκαλιάζουν το δέρμα χωρίς να το πιέζουν.

View this post on Instagram

A post shared by Marine (@marine_diet)

Η αναπνοή από το στόμα

Η αναπνοή από το στόμα αντί από τη μύτη μπορεί να συμβεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά κυρίως συμβαίνει τη νύχτα όταν εκτονόνεται η ένταση από το κάτω μέρος του προσώπου. Μια συνήθεια αρνητική για την αναπνευστική οδό, τον ουρανίσκο και τη δομή της γνάθου, επηρεάζει επίσης και το δέρμα καθώς το χαλαρώνει, ενώ οι ρυτίδες της ρινοχειλικής πτυχής είναι πιο έντονες και το διπλό σαγόνι πιο εμφανές.

Αν αναπνέετε από το στόμα, υπάρχουν ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για το αλλάξετε. Για παράδειγμα, τοποθετήστε ένα λεπτό αντικείμενο ανάμεσα στα κλειστά χείλη σας για 10 λεπτά την ώρα και επιβάλετε στον εαυτό σας να αναπνέει μόνο από τη μύτη.

Οι υπερβολικές εκφράσεις στο πρόσωπο

Αν και ένα πλατύ χαμόγελο είναι το πιο όμορφο πράγμα που μπορείτε να χαρίσετε σε κάποιον, μη ξεχνάτε να είστε προσεκτικοί με το πόσο πιέζετε προς τα πάνω το μέτωπό σας όταν χαμογελάτε πλατιά ή γελάτε έντονα.

Ο λάθος καθαρισμός του προσώπου

Μπορεί όχι ο πρωινός (ανάλογα με την επιδερμίδα σας) αλλά ο βραδινός καθαρισμός του προσώπου είναι απαραίτητος. Μέσα στη διάρκεια της ημέρας, μικροοργανισμοί και μικρόβια κολλούν στο δέρμα και αν δεν καθαριστούν θα μείνουν εκεί και όλο το βράδυ – τις πιο σημαντικές ώρες για την ανάπλαση του δέρματος.

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείτε είναι ένα καλό καθαριστικό προσόσωπου που θα σας ενυδατώνει και δεν θα δημιουργεί ερεθισμούς.

Το μάσημα

Ο σωστός τρόπος να μασάμε είναι με την εναλλαγή του φαγητού από την μια πλευρά του προσώπου στην άλλη. Αν αυτό δεν γίνεται, δημιουργείτε ασυμμετρία στο πρόσωπο.

Ο τρόπος να το αποφύγετε είναι με το να δίνετε βάση στον τρόπο που μασάτε, κάνοντάς το αργά και από τις δύο πλευρές.

Η μη συχνή χρήση αντηλιακού

Το να φοράμε αντηλιακό μόνο στην παραλία είναι σίγουρα κακή συνήθεια. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο κάθε ώρα της ημέρας που μας βλέπει ο ήλιος – ο μεγαλύτερος σύμμαχος της πρόωρης γήρανσης – και φυσικά πρέπει να ανανεώνεται συχνά.

Διαβάστε επίσης | Overthinking: Πώς επηρεάζει την ψυχολογία και πώς να το περιορίσετε

MHT