7-κουρέματα-που-θα-γίνουν-τάση-την-άνοιξ-209359
©Acielle/Style du Monde

Η Couture Week για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, μας έδωσε ξανά μια δόση από εντυπωσιακά catwalks και breathtaking φορέματα, ενώ μας πρότεινε και νέες τάσεις.

Στα shows εκτός από τα trending shoes, τα χρώματα, τα νυφικά, ανακαλύψαμε και τις τάσεις στα κουρέματα για την Άνοιξη. Η ανάγκη για ανανέωση και αλλαγή ήταν έντονη σε κάθε λεπτομέρεια και φυσικά στα μαλλιά. Οι προτάσεις των οίκων αυτή τη σεζόν περισσότερο από ποτέ έδωσαν έμφαση στην αληθινή ομορφιά χωρίς όρια, με τα γκρίζα μαλλιά να κάνουν την εμφάνισή τους και στο catwalk.

Η στροφή προς την φυσική ομορφιά, φάνηκε από τα ανεπιτήδευτα καρέ κουρέματα που δεν χρειάζονται καν styling, τα frizzy μαλλιά, τα κουρέματα με όγκο και ανάλαφρη κίνηση, ακόμα και τα τολμηρά buzz cuts που σίγουρα έχουν έντονη προσωπικότητα.

Η Vogue προτείνει τα 6 trending κουρέματα, όπως παρουσιάστηκαν στα SS22 Couture shows. 

7 κουρέματα που θα γίνουν τάση την άνοιξη-1
©Christian Dior

To chin bob

To chin bob είναι το καρέ κούρεμα που φτάνει στο πιγούνι και μεταξύ άλλων το πρότειναν οι οίκοι Chanel και Dior. Έχει μια parisian αισθητική, γι’ αυτό και δείχνει πιο ανεπιτήδευτο όταν είναι ελαφρώς κυματιστό.

7 κουρέματα που θα γίνουν τάση την άνοιξη-2
©Alexandre Vauthier

Το καρέ κούρεμα με αφέλειες

Στο couture show του οίκου Alexandre Vauthier, τα κουρέματα ήταν βγαλμένα από τα 70s, όπως φαίνεται από τις έντονες αφέλειες, τις ασυμμετρίες και τον έντονο όγκο στα μαλλιά. Ένα bold κούρεμα με φυσική κίνηση.

7 κουρέματα που θα γίνουν τάση την άνοιξη-3
©Zuhair Murad

Το butterfly cut

Δεν είναι μόνο τα καρέ κουρέματα τάση. Το butterfly cut είναι το ιδανικό κούρεμα για όσες θέλουν να ανανεώσουν τα μακριά μαλλιά τους. Στην ουσία αποτελείται από δύο μέρη, τα μακριά μαλλιά και τις μακριές curtain bangs που δημιουργούν layers και κίνηση.

7 κουρέματα που θα γίνουν τάση την άνοιξη-4
©Valentino

Το pixie cut

Το pixie κούρεμα είναι πιο τολμηρό, αλλά και σούπερ θηλυκό. Στην συλλογή του Valentino το είδαμε με layers και baby bangs.

7 κουρέματα που θα γίνουν τάση την άνοιξη-5
©Chanel

Το shag

Το κούρεμα που είδαμε και στον οίκο Chanel, είναι το πιο ανεπιτήδευτο, που δεν χρειάζεται styling. Έχει διακριτικά layers, ασύμμετρες άκρες και μπορείτε να προσθέσετε και φράντζα.

7 κουρέματα που θα γίνουν τάση την άνοιξη-6
©Zuhair Murad

Full hair

Αν αγαπάτε τα μακριά πλούσια μαλλιά και δεν σχεδιάζετε να βγείτε από την comfort zone σας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα είδαμε και στην συλλογή του Zuhair Murad, με χωρίστρα στη μέση.

7 κουρέματα που θα γίνουν τάση την άνοιξη-7
©Elie Saab

Το buzz cut

Είναι τόσο δυναμικό που δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση με τα φορέματα υψηλής ραπτικής του Elie Saab.

Διαβάστε επίσης | Το μανικιούρ για κάθε ηλικία (δεν είναι το nude)

MHT