beauty-must-αμπούλες-μια-ένεση-νεότητας-για-την-139261
©Isdin

Μια αποτελεσματική καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς απαιτεί τη χρήση αρκετών προϊόντων, οπότε το ερώτημα πόσα ακόμα να προσθέσουμε ακούγεται κάτι παραπάνω από λογικό. Όταν όμως μιλάμε για τις αμπούλες, το τελευταίο trend στον χώρο, σας διαβεβαιώνουμε ότι, ναι, αξίζουν τον κόπο. Κοκτέιλ δραστικών συστατικών (ενυδατικά, αντιγηραντικά, αντιοξειδωτικά κ.λπ.) σε πολύ υψηλή συγκέντρωση, είναι πιο ισχυρές από τους ορούς και ακόμα περισσότερο από μια αρίστης ποιότητας ενυδατική κρέμα.

Η Dr Aurora Garre, Medical Marketing Manager της ISDIN, από τους πρώτους που επένδυσαν στη συγκεκριμένη τεχνολογία, επισημαίνει πως «Οι οροί σε αμπούλες είναι αποτέλεσμα δεκαετιών έρευνας και καινοτομίας στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας, εστιάζοντας σε προηγμένες και αποτελεσματικές συνθέσεις που προσφέρουν συγκεκριμένα οφέλη και συνιστώνται από τους δερματολόγους σε ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν κάτι παραπάνω από μια συμβατική φροντίδα. Αυτά τα γυάλινα φιαλίδια κλείνουν μέσα τους έναν θησαυρό».

Οι αμπούλες της εταιρείας είναι βασισμένες σε έναν συνδυασμό από αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C) και ενυδατικά συστατικά (πρωτογλυκάνες και υαλουρoνικό οξύ), και στοχεύουν στην ενυδάτωση, τη φωτεινότητα και την ελαστικότητα. Η Lierac Paris, που ακολούθησε γρήγορα το ρεύμα, δημιούργησε αμπούλες με ενεργά συστατικά φυσικής προέλευσης όπως το προ-κολλαγόνο Bakuchiol για άμεση τόνωση. Η Biotherm από την πλευρά της πέτυχε την υψηλότερη συγκέντρωση προβιοτικών και υαλουρονικού οξέος βιολογικής ζύμωσης για γρήγορη ανάπλαση των γραμμών και των ρυτίδων, ενώ η L’Oréal Paris εξασφαλίζει εντατική σύσφιξη και ομοιομορφία χάρη στο καθαρό υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους με θρεπτική βιταμίνη B5.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, να ξέρετε ότι το περιεχόμενο μιας αμπούλας διεισδύει βαθύτερα στην επιδερμίδα και ενισχύει τη δομή της. Κάτι αναμενόμενο, αφού στηρίζεται στην ίδια λογική με ένα φαρμακευτικό παρασκεύασμα: το γυάλινο φιαλίδιο δεν επιλέγεται χάριν εντυπωσιασμού, αλλά για τον λόγο ότι διατηρεί αναλλοίωτα τα ευαίσθητα συστατικά, που κλεισμένα σε αυτό είναι αδύνατον οξειδωθούν και να απολέσουν τη δραστικότητά τους. «Η συγκεκριμένη συσκευασία μας επιτρέπει να παράγουμε πιο σταθερές συνθέσεις, όπως για παράδειγμα με την ευαίσθητη βιταμίνη C, ενώ μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα των συντηρητικών», τονίζει η Dr Garre.

Σε πρακτικό επίπεδο οι αμπούλες  είναι, ίσως, η πιο απολαυστική φροντίδα για το δέρμα, αφού έχουν τόσο ελαφριά υφή που δεν νιώθουμε κανένα «βάρος» ακολουθώντας την υπόλοιπη καθημερινή ρουτίνα με την ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα της αρεσκείας μας. «Οι αμπούλες είναι ιδανικές όταν αισθάνεστε πως η επιδερμίδα σας χρειάζεται γρήγορη ώθηση», εξηγεί η Johanna Caron, scientific manager της Biotherm. «Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σαν θεραπεία οκτώ ημερών σε απαιτητικές περιόδους, για παράδειγμα στην αλλαγή της εποχής ή όταν βιώνετε έντονο στρες, αλλά και ως στιγμιαία θεραπεία πριν από μια σημαντική για σας εμφάνιση. Να θυμάστε πάντα ότι, παρά το μικρό μέγεθός της, η αμπούλα απελευθερώνει ακριβείς και ισχυρές δόσεις δραστικών συστατικών».  sc-shortcode-cleaner-clean-content-end–> sc-shortcode-cleaner-clean-content-end–>

MHT