αυτό-είναι-το-instagram-live-που-πρέπει-να-παρακ-137476
©Frédéric Malle

Γεννημένος στο Παρίσι το 1962, από οικογένεια δραστηριοποιούμενη στην αρωματική βιομηχανία, ο Frederic Malle ήρθε σε επαφή με τα μυστικά του χώρου σε πολύ μικρή ηλικία. Αν και σπούδασε Ιστορία Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το 1986 αποδέχτηκε μια θέση στο αρωματικό εργαστήριο Roure Bertrand Dupont, όπου έμαθε τα πάντα γύρω από τις πρώτες ύλες και τις αρωματικές συνθέσεις από τους καλύτερους της αγοράς. Το 1996 συνεργάστηκε με τον Pierre Bourdon, μια από τις κορυφαίες «μύτες», για τη δημιουργία του αρώματος Mark Birley for Men. Μετά από 15 χρόνια αποφάσισε να ξεκινήσει κάτι δικό του.

Το 2001 δημιούργησε την Editions de Parfums, δίνοντας βήμα σε ταλαντούχους αρωματοποιούς να εκφραστούν ελεύθερα ως καλλιτέχνες και να δημιουργήσουν αρώματα μοναδικά, σαν έργα τέχνης. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, αφού οι εννιά αρχικές αρωματικές δημιουργίες υψηλής ποιότητας έκαναν την έκπληξη και έμειναν στην ιστορία – το Portrait of a Lady και το Carnal Flower μεταξύ άλλων. Ακόμα και σήμερα συνεργάζεται με τοπ αρωματοποιούς όπως ο Jean-Claude Ellena για τη δημιουργία ιδιαίτερων αρωμάτων, σαν το Rose & Cuir με βάση το τριαντάφυλλο, που λάνσαρε το 2019.

Σήμερα, με την κοινωνική αποστασιοποίηση λόγω πανδημίας, ο niche αρωματικός οίκος μας δίνει τη δυνατότητα να συντονιστούμε στο λογαριασμό του Frederic Malle στο Ιnstagram στις 16:00, για να παρακολουθήσουμε ένα live masterclass με θέμα Perfume Making και να μυηθούμε στην υψηλή αρωματοποιία από τον απόλυτο maître του είδους!

https://www.instagram.com/p/Bqc6mIbByeU/Ανακαλύψτε ιδέες και tips όσο μένετε σπίτι στο Vogue.gr.

MHT