χρώματα-μαλλιών-οι-μεγαλύτερες-τάσει-283215
©Dua Lipa/Instagram

Όταν φτάνει το φθινόπωρο, η ζωή αρχίζει ξανά  – γράφει ο F. Scott Fitzgerald στο «The Great Gatsby». Και αν αναρωτιέστε ποιο είναι το πρώτο βήμα για να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας, αλλάξτε το χρώμα των μαλλιών σύμφωνα με τις τάσεις, φυσικά. Το να αποφασίσετε ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρει η νέα σας εμφάνιση είναι υποκειμενικό. Αν και μιλάμε για τάσεις ομορφιάς, φυσικά, πρέπει πάντα να κοιτάμε πρώτα αν μας ταιριάζει ένας χρωματικός τόνος πριν τον δοκιμάσουμε. Το σωστό χρώμα μαλλιών για εσάς εξαρτάται από το χρώμα του δέρματος και των ματιών σας, αλλά είναι κυρίως θέμα γούστου.

Η γκάμα των πιθανών αποχρώσεων είναι, φυσικά, τεράστια, αλλά αυτές οι τέσσερις αποχρώσεις σαφώς διαμορφώνονται ως οι πιο hot χρωματικές τάσεις του φθινοπώρου 2023.

Ποιες είναι οι πιο trendy βαφές στα μαλλιά για το φθινόπωρο του 2023;

Οι golden blonde αποχρώσεις 

Καθώς το καλοκαιρινό μαύρισμα ξεθωριάζει, καλό είναι να δώσετε στα ξανθά μαλλιά μια πιο ζεστή απόχρωση με λάμψη. Οι αποχρώσεις του μπεζ, του μαργαριταριού και της στάχτης μπορούν γρήγορα να θαμπώσουν την επιδερμίδα. Από την άλλη πλευρά, οι χρυσαφένιες αποχρώσεις, όπως το σιτάρι, το μελί ή το ξανθό καραμελέ, κάνουν το δέρμα να λάμπει ακόμη και χωρίς να μαυρίσει. Ένα άλλο πλεονέκτημα των ζεστών τόνων είναι ότι αντανακλούν το φως καλύτερα από τους ψυχρούς τόνους, κάνοντας τα μαλλιά να λάμπουν περισσότερο και να φαίνονται αυτόματα πιο υγιή. Οι ανταύγειες είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να σκουρύνετε λίγο τα ξανθά μαλλιά αν έχουν ανοιχτεί πάρα πολύ από τον καλοκαιρινό ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο, μια πιο σκούρα βάση είναι λιγότερο αισθητή. Δείξτε στoυς hairstylists φωτογραφίες της Beyoncé ή της Margot Robbie για να αντλήσετε έμπνευση για το πιο relevant ζεστό ξανθό.

Χρώματα μαλλιών: Οι μεγαλύτερες τάσεις που θα δούμε το φθινόπωρο 2023-1
©@Margot Robbie
Χρώματα μαλλιών: Οι μεγαλύτερες τάσεις που θα δούμε το φθινόπωρο 2023-2
©@Beyonce

Τα κόκκινα μαλλιά αποκτούν φωτεινότητα με λάμψη

Σας αρέσει ο κοκκινωπός τόνος των μαλλιών σας που έχει βγεί από τον ήλιο; Στη συνέχεια, μπορείτε να ενισχύσετε τον χάλκινο κόκκινο τόνο με μερικές ανταύγειες και μια ζεστή γυαλάδα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκτήσετε κάτι σαν το χρώμα μαλλιών της Emily Ratajkowski, το οποίο λάμπει τόσο όμορφα όσο τα φύλλα το φθινόπωρο.

Χρώματα μαλλιών: Οι μεγαλύτερες τάσεις που θα δούμε το φθινόπωρο 2023-3
©@Emrata

Τα καστανά μαλλιά ανακτούν την έντονη λάμψη τους με μια βαφή

Τα καστανά μαλλιά παίρνουν συχνά μια κοκκινωπή απόχρωση το καλοκαίρι όταν είναι bleached. Αν δεν σας αρέσει και σας κάνει να φαίνεστε χλωμή, ζητήστε από τον στυλίστα σας μια βαφή με πράσινες χρωστικές. Επειδή στον τροχό χρωμάτων, το πράσινο είναι το συμπληρωματικό χρώμα του κόκκινου και επομένως εξισορροπεί τους ανεπιθύμητους πορτοκαλί ή κοκκινωπούς τόνους. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Victoria Beckham, η οποία έχει ελαφρά καστανά μαλλιά.

Οι καφέ-μαύρες βαφές εμπλουτίζουν τα σκούρα μαλλιά

Δώστε στα μαύρα μαλλιά μια φρέσκια αίσθηση με μια βαθιά απόχρωση espresso. Και χωρίς να φαίνεται αφύσικο. Το trendy χρώμα της σεζόν εντυπωσιάζει με μια αστραφτερή λάμψη, η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι χαρακτηριστική για τα σκούρα μαλλιά. Όσο πιο σκούρα είναι τα μαλλιά, τόσο περισσότερο αντανακλούν το φως και τόσο πιο λαμπερά φαίνονται.

Χρώματα μαλλιών: Οι μεγαλύτερες τάσεις που θα δούμε το φθινόπωρο 2023-4
©@Dua Lipa

Η Dua Lipa πρωτοπορεί όσον αφορά τη λάμψη. Τα μαύρα-καστανά μαλλιά της αντανακλούν το φως ιδιαίτερα έντονα, δίνοντας στο χτένισμα της μια υγιή λάμψη από την κορυφή μέχρι τις άκρες. Η Demi Moore επιλέγει επίσης το μοντέρνο βαθύ σκούρο χρώμα μαλλιών για το φθινόπωρο του 2023 εδώ και χρόνια και αποδεικνύει πόσο διαχρονικά όμορφα είναι τα μαύρα μαλλιά της.

Χρώματα μαλλιών: Οι μεγαλύτερες τάσεις που θα δούμε το φθινόπωρο 2023-5
©@Demy Moore

Συμβουλή: Η μεγαλύτερη πρόκληση με τα μαύρα μαλλιά είναι οι ρίζες. Όσο πιο ανοιχτός είναι ο φυσικός τόνος και όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία γκρίζων μαλλιών, τόσο πιο γρήγορα θα γίνουν ορατά. Εάν έχετε ήδη ένα σκούρο καφέ ως αρχικό σας χρώμα, μπορείτε να καθυστερήσετε τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των ραντεβού στο κομμωτήριο με μια βαφή στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης | 7 θρεπτικές μάσκες μαλλιών για επανόρθωση μετά την θάλασσα

MHT