here-lies-love-η-arielle-jacobs-αποκαλύπτει-τα-πάντα-για-το-νέο-282527

Το Here Lies Love είναι ένα βιογραφικό “disco pop” μιούζικαλ, βασισμένο στο concept άλμπουμ των David Byrne και Fatboy Slim. Το πρωτοποριακό μιούζικαλ αφηγείται την επεισοδικακή άνοδο της πρώην Πρώτης Κυρίας των Φιλιππίνων, Imelda Marcos, στην εξουσία και την επακόλουθη πτώση της μετά την επανάσταση που κύρηξε ο λαός των Φιλιππίνων.

Επικεφαλής του καστ είναι η ηθοποιός Arielle Jacobs ως Imelda Marcos, ενώ μαζί της παίζει ο Jose Llana ως Ferdinand Marcos. Την ηγετική τριάδα συμπληρώνει ο Conrad Ricamora ως Ninoy Aquino, γερουσιαστής των Φιλιππίνων που ασκούσε σκληρή κριτική στην οικογένεια Marcos μέχρι τη δολοφονία του το 1983. Η δολοφονία του ήταν και αυτή που οδήγησε στην επανάσταση της χώρας και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Ferdinand και της Imelda από την εξουσία.

Η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Arielle Jacobs, μιλάει στη Vogue για την εμπερία της:

Arielle, πώς αισθάνεσαι που ανεβαίνεις για μια ακόμη φορά στη σκηνή του Broadway;

Το να είμαι μέλος της κοινότητας του Broadway είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όταν ήμουν πιο μικρή, ονειρευόμουν πώς θα ήταν να παίζω στη σκηνή. Οι γονείς μου πάντα μας πήγαιναν με τον αδελφό μου να παρακολουθήσουμε τις παραγωγές του Broadway που έκαναν τουρ στην πόλη μου, το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, και εγώ πάντα φανταζόμουν τον εαυτό μου στη σκηνή να κάνει ό,τι και οι ηθοποιοί που έβλεπα μπροστά μου. Τώρα που για εμένα αυτό είναι επάγγελμα, ζω πραγματικά το παιδικό μου όνειρο!

Here Lies Love: Η Arielle Jacobs αποκαλύπτει τα πάντα για το νέο μιούζικαλ του Broadway-1

Αυτή τη σεζόν επιστρέφεις με έναν πολύ ενδιαφέροντα ρόλο στο disco musical “Here lies love”. Ποιο είναι το αγαπημένο σου στοιχείο σε αυτή τη δουλειά;

Το Here lies love είναι μια αλληγορία για την εξουσία, την καταπίεση και τη δύναμη των ανθρώπων να αλλάξουν τη μοίρα τους με το να ενωθούν. Είναι μια παράσταση που σε καθηλώνει με τον τρόπο που παρουσιάζει τα πράγματα. Οι θέσεις έχουν αφαιρεθεί από το θέατρο, έτσι ώστε το κοινό να αισθάνεται ότι είναι μέρος της ιστορίας – κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του Broadway. Σκοπός είναι οι θεατές να γίνουν ένα με το συναισθηματικό ταξίδι του λαού των Φιλιππίνων σε μια περίοδο 40 ετών, από την πρώτη φορά που γνωρίζουν το χαρισματικό νεαρό ζευγάρι των Marcos στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, στο αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας όταν εκλέγονται και αναπόφευκτα στον τρόμο όταν ως ηγέτες αρχίζουν να αλλάζουν μόλις βρεθούν στην εξουσία επιβάλλοντας στρατιωτικό νόμο στους πολίτες που ενωμένοι αγωνίζονται για να διεκδικήσουν τη χώρα και την ελευθερία τους  μέσω της επανάστασης. Ως ηθοποιοί, αλληλεπιδρούμε μαζί τους σε κάθε τραγούδι και αυτό είναι το μοναδικό στοιχείο που δημιουργεί μια απίστευτη σύνδεση και επαφή με το κοινό.

Here Lies Love: Η Arielle Jacobs αποκαλύπτει τα πάντα για το νέο μιούζικαλ του Broadway-2

Ένιωσες πως έχεις κοινά στοιχεία με την Πρώτη Κυρία, Ιμέλντα Μάρκος, που υποδύεσαι στο μιούζικαλ;

Υποθέτω ότι είμαστε και οι δύο γυναίκες που πιστεύουμε στα όνειρά μας και θα κάνουμε τα πάντα για να τα πραγματοποιήσουμε. Αλλά, πέρα από αυτό, νομίζω ότι δεν μας συνδέει κάτι άλλο.

Here Lies Love: Η Arielle Jacobs αποκαλύπτει τα πάντα για το νέο μιούζικαλ του Broadway-3

Το cast της παράστασης είναι αμιγώς από τις Φιλιππίνες. Πώς νιώθεις για αυτό;

Το να είμαι πρωταγωνίστρια στον πρώτο αμιγώς φιλιππινέζικο θίασο του Broadway είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου. Εκπληρώνει όχι μόνο το όνειρό μου να παίξω σε αυτή τη σκηνή αλλά μου δίνει επίσης την ευκαιρία να παίζω δίπλα σε ένα cast από εξαιρετικά ταλαντούχους και παθιασμένους Φιλιππινέζους καλλιτέχνες κάθε βράδυ. Αφηγούμαι αυτή την ιστορία προς τιμήν των Φιλιππινέζων προγόνων μου και είμαι πολύ περήφανη για την κληρονομιά και το πείσμα του λαού μας.

Here Lies Love: Η Arielle Jacobs αποκαλύπτει τα πάντα για το νέο μιούζικαλ του Broadway-4

Το επόμενό σου βήμα; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στη σκηνή στο μέλλον;

Νομίζω πως αυτό θα το κρατήσω μυστικό για λίγο ακόμη, αλλά σίγουρα ελπίζω να αφηγούμαι ιστορίες με νόημα.