είναι-το-ανθρακούχο-νερό-το-μυστικό-γι-266805
©George Angelis/Shot by Gio

Το νερό της βρύσης είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ομορφιάς τόσο του δέρματος όσο και των μαλλιών. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα μαλλιά σας να είναι πολύ πιο απαλά και λαμπερά όταν τα λούζετε σε άλλα μέρη εκτός από το σπίτι σας, όπως όταν βρίσκεστε σε διακοπές στην παραλία του νησιού; Συμβαίνει επειδή το επίπεδο των απορριμμάτων ποικίλλει πολύ από περιοχή σε περιοχή και είναι συνήθως αρκετά υψηλό σε μια πόλη.

Το νερό της βρύσης, είναι πλούσιο σε ασβεστόλιθο και χλώριο και ενισχύει την αφυδάτωση, την ξηρότητα, την φαγούρα, ενώ τα μαλλιά φαίνονται θαμπά και φριζαρισμένα. Τα μέταλλα επίσης μπορούν να αλλοιώσουν τη δομή της τρίχας, καταστρέφοντας την ανεπανόρθωτα.

Για το λόγο αυτό επεμβαίνουμε στην επιδερμίδα του προσώπου αμέσως μετά το πλύσιμο εφαρμόζοντας ένα ενυδατικό tonic που αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος, πριν συνεχίσουμε τη ρουτίνα περιποίησης, ενώ στα μαλλιά είναι καλή συνήθεια να κάνουμε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με ένα προϊόν που διαφέρει από το νερό της βρύσης.

Σίγουρα δεν προτείνουμε να μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για να λούζετε τα μαλλιά σας, αλλά να δοκιμάσετε μια εναλλακτική λύση για το τελικό ξέβγαλμα, η οποία μπορεί να το απομακρύνει και έτσι να απελευθερώσει τα μαλλιά από τα υπολείμματά του που υπονομεύουν την ομορφιά και την υγεία τους.

Είναι το ανθρακούχο νερό το μυστικό για απαλά μαλλιά χωρίς φριζάρισμα;-1
©George Angelis/Shot by Gio

Ένα πολύ δημοφιλές προϊόν για το ξέβγαλμα των μαλλιών είναι συνήθως το μηλόξυδο, το οποίο χρησιμοποιείται για να κλείσει τα scales των μαλλιών και να προσθέσει λάμψη.

Αλλά ένα άλλο φυσικό προϊόν που εκτιμάται εξίσου για την DIY περιποίηση των μαλλιών από όσους το έχουν ήδη ανακαλύψει είναι το ανθρακούχο νερό, που χρησιμοποιείται ως τελευταίο ξέβγαλμα στα μαλλιά.

Ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, το ανθρακούχο νερό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο ως ξέβγαλμα για σγουρά μαλλιά, χάρη στις απολιπαντικές, ενυδατικές και κατά του φριζαρίσματος ιδιότητές του.

Το μεταλλικό νερό γενικά είναι στην πραγματικότητα ικανό να εξαφανίσει όλα τα υπολείμματα του νερού βρύσης που παραμένουν στα μαλλιά μετά το λούσιμο, ενώ το ανθρακούχο νερό ειδικά, χάρη στην προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα, μπορεί να εξαλείψει τα υπολείμματα από τα σαμπουάν και conditioner που μπορεί να βαραίνουν τα μαλλιά.

Τα μαλλιά θα είναι πιο λαμπερά, πιο λεία και απαλά και οι μπούκλες χωρίς φριζάρισμα

Το Bowl Method με ανθρακούχο νερό

Εκτός από το κλασικό ξέβγαλμα στο ντους, μπορείτε να δοκιμάσετε το τελευταίο βήμα καθαρισμού με ανθρακούχο νερό και μέσω του Bowl Method.

Γεμίστε ένα μπολ με φρέσκο ανθρακούχο νερό και κάντε το τελευταίο ξέβγαλμα βουτώντας τις άκρες αρκετές φορές στο νερό, κρατώντας το κεφάλι σας ανάποδα. Όχι μόνο θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων του προϊόντος, αλλά θα τονίσει το σχηματισμό της μπούκλας.

@curlyzia.xo

Save for later ✔️🥰 #bowlmethod #ziasbowlmethod #thebowlmethod #bowlmethodclumps #bowlmethodcurls

♬ Acoustic Folk Instrumental – Yunusta

Διαβάστε επίσης | Όλα τα καρέ της άνοιξης από το street style του Παρισιού

MHT