καλό-στέγνωμα-το-τρικ-για-καθαρά-μαλλι-237617
©@matildadjerf

Ο καύσωνας ταλαιπωρεί τα μαλλιά και αυτό είναι γεγονός. Οι υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να ιδρώνουμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να θαμπώνουν, να λαδώνουν πιο εύκολα και να χάνουν τη λάμψη τους. Μπορεί να τα λούζουμε όσο σωστά πρέπει αλλά στο τέλος της ημέρας δείχνουν και πάλι αφυδατωμένα και όχι τόσο καθαρά. Πώς μπορούμε όμως να το αλλάξουμε αυτό;

Οι ειδικοί λένε πως το κλειδί για καθαρά μαλλιά με διάρκεια βρίσκεται στο στέγνωμα

Όπως υπάρχουν κανόνες για σωστό λούσιμο, έτσι και όσον αφορά το στέγνωμα μετέπειτα υπάρχουν μερικά τρικ που αν ακολουθήσετε θα δείτε πραγματική διαφορά. Αρχικά, πρέπει να στεγνώνετε πρώτα τη ρίζα και πάντα με την ανάποδη φορά από αυτή των τριχών. Διαχωρίζοντας τις ρίζες από το τριχωτό της κεφαλής το οποίο και έχει το σμήγμα, διασφαλίζετε πως δεν θα γεμίσουν πολύ γρήγορα λιπαρότητα. Παράλληλα, στεγνώνοντάς τις ανάποδα, τους δίνετε όγκο και κίνηση για να δείχνουν τα μαλλιά πιο φρέσκα.

View this post on Instagram

A post shared by Sonya (@sofiabits)

Όσον αφορά το μεσαίο μέρος των μαλλιών και τις άκρες, το κόλπο είναι να στεγνώσετε το 80% τους. Με αυτό τον τρόπο, ξέρετε πως δεν θα φριζάρουν αλλά ταυτόχρονα θα διατηρήσουν και τη φυσικότητά τους. Μόνο όταν είναι σχεδόν τελείως στεγνά, βουρτίστε τα. Αν ειδικά θέλετε να τα ισιώστε, πρέπει να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει καθόλου υγρασία.

Γιατί πρέπει η ρίζα να στεγνώσει καλά

Όσο πιο στεγνή είναι η ρίζα τόσο πιο πολύ θα οξυγονωθεί, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα λαδώσει εύκολα. Αντίθετα, αν παραμείνει με υγρασία τότε οι μικές σταγόνες νερού δεν θα αφήσουν τα μαλλιά να αναπνεύσουν καλά και αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει τόσο σε φθορά, όσο και σε τριχόπτωση.

Η ιδανική θερμοκρασία για στέγνωμα

Μπορεί ο ζεστός αέρας να είναι η εύκολη λύση για να στεγνώσουν γρήγορα τα μαλλιά, αλλά όλοι ξέρουμε πως δεν τους κάνει καλό. Αν επιλέξουμε κρύο το στέγνωμα θα διαρκέσει πολλή ώρα, για αυτό προτείνουμε να πάτε με τον μεσαίας έντασης αέρα που δεν ταλαιπωρήσει και αφυδατώσει τα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης | Beach hairstyles: 7 ιδέες που θα δοκιμάσουμε στις διακοπές

MHT