μακιγιάζ-απλά-βήματα-για-να-το-διατηρή-188299
©@sasha.mei

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, ο τρόπος που εφαρμόζουμε το μακιγιάζ μας δεν μπορεί να είναι ίδιος χειμώνα και καλοκαίρι. Η υγρασία, η ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος, η ζέστη και ο ιδρώτας είναι όλοι παράγοντες που επηρεάζουν την όψη του make up μας και για αυτό πρέπει να λάβουμε διαφορετική δράση αν θέλουμε να το διατηρήσουμε ανέπαφο ακόμη και τις μέρες που έχει καύσωνα. Οι ειδικοί μας παρέχουν παρακάτω τα απαραίτητα τρικ για πετύχουμε ένα natural glow καλοκαιρινό μακιγιάζ και να διασφαλίσουμε πως θα παραμείνει ομοιόμορφο, τουλάχιστον για την περισσότερη ώρα που βρισκόμαστε εκτός σπιτιού:

1. Χρησιμποιείστε λίγη ποσότητα

Τις ημέρες που η ζέστη δεν φαίνεται να ευνοεί κανενός είδους μακιγιάζ, είναι σημαντικό να αποφύγετε κάθε υπερβολή. Εφαρμόστε μια πολύ μικρή ποσότητα από foundation στο χέρι σας και βάλτε το στο πρόσωπο με κινήσεις από μέσα προς τα έξω, προσέχοντας να είναι λείο. Δεν είναι ανάγκη να καλύψετε όλο το πρόσωπο, αλλά μπορείτε να περιοριστείτε στα σημεία που έχετε σημάδια ή κάποιο σπυράκι.

2. Αντηλιακό ως βάση

Για να εξοικονομήσετε όσες περισσότερες στρώσεις μακιγιάζ γίνεται, μπορείτε να αντικαταστήσετε το primer, τη βάση δηλαδή του foundation, με το αντηλιακό σας. Έτσι, έχετε προστασία και υπέροχη επιδερμίδα μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορείτε, επίσης να αναμείξετε αντηλιακό και foundation, προσθέτοντας λίγες σταγόνες από το make up στο πρώτο.

3. Primer

Αν θέλετε να διασφαλίσετε πως το μακιγιάζ σας δεν θα πάει πουθενά όσες ώρες και αν κάνετε να το φρεσκάρετε, τότε το primer είναι απαραίτητο για εσάς. Ωστόσο, για πολύ φυσικό φινίρισμα εφαρμόστε μια αρκετά λεπτή στρώση, και μόνο σε περιοχές που το έχετε περισσότερο ανάγκη, όπως η ζώνη Τ.

4. Εφαρμόστε το foundation με πινέλο

Για να μη δημιουργήσετε έξτρα λιπαρότητα στο δέρμα, αλλά και να πετύχετε διάρκεια και φυσικό αποτέλεσμα, προτιμήστε να εφαρμόσετε το foundation σας με πινέλο και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία με τα δάχτυλα, αν τυχόν υπάρξουν σημεία που θέλουν περισσότερη έμφαση.

5. Setting spray

Παρόλο που την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και μια πούδρα, το καλοκαίρι είναι καλό να προμηθευτείτε setting spray που φρεσκάρουν το μακιγιάζ και φροντίζουν να «σφραγίσει» στην επιδερμίδα, παραμένοντας τέλειο.

6. Η σημασία του skincare

Τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι, το skincare πρέπει να είναι προτεραιότητα. Η επιδερμίδα του προσώπου θέλει εντεταμένη φροντίδα, καλό καθαρισμό και πλούσια ενυδάτωση. Αν δεν της παρέχετε αυτά, σίγουρα το μακιγιάζ σας δεν θα δείχνει τόσο λαμπερό και φυσικό, όσο και αν προσπαθήσετε.

Διαβάστε επίσης | Nicole Kidman: Πώς πέρασε από τα μακριά μαλλιά στο pixie κούρεμα

MHT