dior-capture-totale-super-potent-eye-serum-θα-αλλάξει-τη-φροντίδα-των-ματ-177009
©Dior

Η ανάπτυξη των καλλυντικών προϊόντων δεν βασίζεται πια αποκλειστικά σε γνωστές και ευρέως διαδεδομένες συνταγές, αλλά με την αξιοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας εξελίσσεται, εξασφαλίζοντας μέγιστα οφέλη για την επιδερμίδα. Οι ερευνητές των εργαστηρίων Dior, συνδυάζοντας συμπεράσματα της ψυχολογίας, της ανατομίας, της αισθητικής και της νευροεπιστήμης, κατέληξαν στο ότι τα μάτια και το στόμα σχηματίζουν ένα νοητό τρίγωνο, που «ενεργοποιείται» όταν κάνει κάποιος μια νέα γνωριμία. Από βιολογικής άποψης, το 60% των μυών που συνδέονται με τις εκφράσεις του προσώπου συγκεντρώνονται στην περιοχή των ματιών, που είναι και το σημείο με τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Εδώ και έναν χρόνο, δε, που το πρόσωπό μας είναι πλέον καλυμμένο από μια μάσκα, τα μάτια αποκτούν ακόμα περισσότερη σημασία ως σημείο έκφρασης και επικοινωνίας. Παράλληλα, η τηλεργασία και η παρατεταμένη έκθεση στο μπλε φως της οθόνης περιορίζει το βλεφάρισμα κατά 60%, ενώ η έλλειψη ύπνου μειώνει την τονικότητα του δέρματος κατά 11%.

Dior Capture Totale Super Potent Eye Serum: Θα αλλάξει τη φροντίδα των ματιών-1

Με αυτά τα δεδομένα, ο γαλλικός οίκος ανέπτυξε ένα καινοτόμο πρωτόκολλο που ακολουθεί την κίνηση των ματιών (Eye Tracking Methodology). «Γνωστό και ως οφθαλμομετρία, αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί μια κάμερα που ακολουθεί το σημείο εστίασης των ματιών όταν το άτομο παρατηρεί μια εικόνα και μας βοηθά να ακολουθούμε τα μάτια σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την προβολή της ακριβούς τροχιάς του βλέμματος, των παρατηρούμενων περιοχών και των σημείων εστίασης», μας εξήγησε ο νευροεπιστήμονας Arnaud Aubert, συνεργάτης του Dior από το 2014, στο digital event που παρακολούθησα. Η μελέτη έδειξε πως αυτή η περιοχή του προσώπου καθορίζει κατά 80% την αντιληπτή ηλικία και κατά 65% την ελκυστικότητα, αλλά και ότι με τον καιρό ο αριθμός των μητρικών κυττάρων γύρω από τα μάτια δεν αλλάζει, όμως το ενεργειακό δυναμικό τους μειώνεται κατά 50%. Επιπλέον, η δερματική δομή υφίσταται σημαντική απώλεια της τονικότητας (-38%) και αποδυναμώνεται πιο γρήγορα.

Dior Capture Totale Super Potent Eye Serum: Θα αλλάξει τη φροντίδα των ματιών-2
©Dior

Το πρόβλημα έρχεται να λύσει το νέο Capture Totale Super Potent Eye Serum, με 92% συστατικά φυσικής προέλευσης και ένα απλικατέρ που αυξάνει την αποτελεσματικότητά του μέσω του μασάζ. «Ο οίκος Dior αντλεί παραδοσιακά έμπνευση από τη δύναμη των λουλουδιών», λέει ο Patrick Choisy, επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας φυσικών υλών και βιώσιμης ανάπτυξης της LVMH Recherche. «Όπως και στον αντιγηραντικό ορό Super Potent Serum της σειράς Capture Totale, έτσι και στην καρδιά του Eye Serum βρίσκεται το φυτό Longoza, που καλλιεργείται στους κήπους Dior στη Μαγαδασκάρη και υποβάλλεται σε αυστηρή διαδικασία οικολογικού μετασχηματισμού, ώστε να λαμβάνεται το εκχύλισμά του και ταυτόχρονα να διαφυλάσσεται το πλήρες δυναμικό των σπόρων του», εξηγεί και επισημαίνει ότι με τη χρήση του προϊόντος τα δερματικά μητρικά κύτταρα ενισχύονται, ενώ μειώνονται θεαματικά τα σημάδια γήρανσης. «Το ενεργό εκχύλισμα σίκαλης τονώνει και συσφίγγει την περιοχή, ενώ το ακετυλιωμένο υαλουρονικό οξύ διεισδύει ευκολότερα και βαθύτερα χάρη στο χαμηλό μοριακό βάρος του και γεμίζει το δέρμα από μέσα προς τα έξω, ενυδατώνοντας βαθιά», συμπληρώνει.

Dior Capture Totale Super Potent Eye Serum: Θα αλλάξει τη φροντίδα των ματιών-3
©Dior

Εκτός όμως από την καινοτόμο σύνθεση, αυτό που κάνει το Capture Totale Super Potent Eye Serum να ξεχωρίζει είναι και το ενσωματωμένο απλικατέρ, που εξασφαλίζει περιορισμένη επαφή με τον αέρα και τα δάχτυλα. «Από το πρώτο κιόλας μασάζ τα μάτια δροσίζονται και τονώνονται. Από το κόκαλο των φρυδιών μέχρι τους κροτάφους και από το άνω και το κάτω βλέφαρο μέχρι το “πόδι της χήνας” η περιοχή λειαίνεται χάρη στον εύκαμπτο λαιμό του απλικατέρ και τα επτά ανάγλυφα “κύματα” στην επιφάνειά του», τονίζει ο παγκόσμιος διευθυντής έρευνας της LVMH Recherche, Karl Pays.

Τώρα που τα μάτια τραβούν την προσοχή περισσότερο από ποτέ, φροντίστε να είναι όσο όμορφα και εκφραστικά αξίζουν. Το Capture Totale Super Potent Eye Serum του Dior είναι ο απόλυτος σύμμαχός σας.

Ανακαλύψτε το Capture Totale Super Potent Eye Serum του Dior.

MHT