πώς-να-καλύψετε-την-έλλειψη-βιταμίνης-d-141865
©unsplash

Η πολύτιμη βιταμίνη D συντίθεται από τον ήλιο και ο εγκλεισμός στο σπίτι έχει συνέπειες, αφού εκτιθέμεθα σ’ αυτόν ελάχιστα κατά τις περιορισμένες εξόδους μας. Στην ομορφιά αυτή η έλλειψη σημαίνει ότι το δέρμα γίνεται θαμπό. Υπάρχει όμως τρόπος να αντιστρέψετε την κατάσταση.

Καμία κρέμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη βιταμίνης D. Μόνο ο ήλιος τη συνθέτει. Όχι όμως με τη μεσολάβηση ενός παραθύρου ή μιας μπαλκονόπορτας. «Η άμεση έκθεση στον ήλιο για 10 ή 15 λεπτά περίπου τρεις φορές την εβδομάδα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού για τη βιταμίνη D, αλλά δεν λειτουργεί το ίδιο αν περάσει από τα παράθυρα», εξηγεί η φαρμακοποιός Reme Navarra της Mifarma. Αν προσθέσουμε ότι σε κλειστούς χώρους το δέρμα έρχεται αντιμέτωπo με τοξίνες που παράγονται από  έπιπλα, χαλιά, τηλεοράσεις, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, προσθέτει η επιστημονική ομάδα του Dior.

Η έλλειψη της βιταμίνης D προκαλεί κόπωση και πονοκεφάλους, ενώ το δέρμα χάνει τη φωτεινότητά του. Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολλούς τρόπους -υπάρχουν θεραπείες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνη C- αλλά όπως εξηγεί η Carmen Navarro μπορεί επίσης να γίνει με την τόνωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος. Πώς; Με μασάζ προσώπου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε, αλλά ένας από τους ευκολότερους είναι να εστιάσετε στην περιοχή των ζυγωματικών. «Απλά πρέπει να κρατάτε το στόμα σας ανοιχτό μπροστά στον καθρέφτη, να σφίξετε το πάνω χείλος και με τους δείκτες σας κάτω από τα μάγουλά σας να πιέσετε προς τα πάνω εξακολουθώντας να χαμογελάτε», τονίζει. Επιπρόσθετα, η facialist Claudia Di Paolo προτείνει τη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας που έχετε βάλει στο ψυγείο, πάντα με απαλές κινήσεις μασάζ. 

Extra tip: βάλτε μια μάσκα στην κατάψυξη για 10-12 λεπτά, ώστε απλώνοντάς τη να προκαλέσετε συστολή της επιδερμίδας που θα σας αποκαλύψει ένα υγιές πρόσωπο. 

Προφανώς, όλα αυτά δεν θα αντικαταστήσουν την ανάγκη για σύνθεση βιταμίνης D, αλλά θα μετριάσουν τις συνέπειες της απουσίας της.

Read more at Vogue.es

Διαβάστε επίσης | Η βιταμίνη του ήλιου

MHT