θέλετε-το-άρωμά-σας-να-διαρκεί-για-ώρες-153246
©unsplash

Ομορφιά: Αισθάνεστε πως η μυρωδιά του αγαπημένου σας αρώματος ξεθυμαίνει όσο περνούν οι ώρες; Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος πως μπορεί να μη το εφαρμόζετε με τον κατάλληλο τρόπο. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει πού αποθηκεύετε το μπουκαλάκι του αρώματος, αλλά και σε ποια σημεία του σώματος το εφαρμόζετε. Το μυστικό, ωστόσο, σε όλα αυτά είναι ένα, και δεν είναι άλλο από τη βαζελίνη.

Ναι, είναι αλήθεια. Η βαζελίνη είναι ένα προϊόν που μπορεί να κάνει το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο. Φυσικά, μπορείτε να φροντίσετε να διατηρείτε το άρωμα σε δροσερό μέρος, μακριά από τον ήλιο, αλλά και να ενυδατώνετε καλά την επιδερμίδα σας πριν την ψεκάσετε με την αγαπημένη σας μυρωδιά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο προϊόν;

Το πρώτο βήμα για να βεβαιωθείτε πως το ντελικάτο άρωμά σας θα διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται είναι να προσφέρετε πλούσια ενυδάτωση στο δέρμα σας για να μπορέσει στη συνέχεια να απορροφήσει το άρωμα.

Θέλετε το άρωμά σας να διαρκεί για ώρες; Το μυστικό για να το πετύχετε-1
©unsplash

Αμέσως μετά, εφαρμόστε μια λεπτή στρώση βαζελίνης πίσω από τα αυτά, στους καρπούς, στον λαιμό και το στήθος πριν ψεκάσετε το άρωμα. Η βαζελίνη θα βοηθήσει τη μυρωδιά να κρατήσει περισσότερο, καθώς λειτουργεί σαν ασπίδα για το δέρμα. Καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποια άοσμη βαζελίνη για να μην επηρεάσετε τη δυναμική του αρώματος.

Δύο ακόμη tips για άρωμα που διαρκεί

Οι ειδικοί προτείνουν αρώματα με βάση το λάδι και όχι το οινόπνευμα, καθώς τα δεύτερα έχουν την τάση να εξατμίζονται πιο γρήγορα. Για να το αποφύγετε, μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο, αλλά να έχετε υπόψιν πως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν ενδείκνυνται.

Θέλετε το άρωμά σας να διαρκεί για ώρες; Το μυστικό για να το πετύχετε-2
©unsplash

Μην κουνάτε το μπουκαλάκι με το άρωμα πριν το εφαρμόσετε στο σώμα σας. Επίσης, δεν χρειάζεται να τρίβετε τους καρπούς σας καθώς αυτό θα εξουδετερώσει μεγάλο μέρος της μυρωδιάς.

Διαβάστε επίσης | To 2020 η Editions de Parfums Frédéric Malle γιορτάζει 20 χρόνια αρωματικής ελευθερίας