τριχόπτωση-τα-6-λάθη-που-πρέπει-να-αποφ-212963
©@maralafontan

Σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανών Δερματολόγων ο μέσος άνθρωπος χάνει 50-100 τρίχες την ημέρα, νούμερο που φυσικά μπορεί να αλλάξει ανάλογα τις συνθήκες. Ζητήματα μεταβολισμού, ορμονικά, γενετικά, θυροειδούς κ.α. έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την απώλεια μαλλιών και να τους στερήσουν την πυκνότητα που τα κάνει να φαίνονται υγιή και πλούσια. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να προλάβουμε την πιθανή απώλεια μαλλιών τώρα αλλά και στο μέλλον; Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά ό,τι πρέπει να αποφύγετε για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας εντυπωσιακά σε βάθος χρόνου.

Η διατροφή παίζει ρόλο

Οι απότομες αυξομειώσεις βάρους οδηγούν πολύ συχνά σε τριχόπτωση, εξουθενώνοντας τόσο το σώμα, όσο και το δέρμα, και συνεπώς και το τριχωτό της κεφαλής. Μια ισορροπημένη και πλήρης διατροφή είναι αυτό που χρειάζεται για να διασφαλίσετε πως τα μαλλιά σας θα έχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για να «τρέφονται» σωστά. Πρωτεϊνες, βιταμίνες, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί και υγιεινά λιπαρά είναι απαραίτητα στοιχεία της καθημερινής διατροφής και σημαντικοί σύμμαχοι των λαμπερών μαλλιών.

Μη πιάνετε πολύ σφιχτά τα μαλλιά σας

Οι πολύ σφιχτοί κότσοι και αλογοουρές εξασθενούν τους θύλακες της τρίχας με αποτέλεσμα μακροχρόνια να οδηγούν σε σημαντική απώλεια μαλλιών. Αν πιάνετε συχνά τα μαλλιά σας ψηλά, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τη δύναμη αλλά και τα κοκαλάκια που χρησιμοποιείτε. Επίσης, μη ξεχνάτε να αλλάζετε κατά διαστήματα τη χωρίστρα σας, ώστε και να αποφεύγετε τη μονοτονία, αλλά και να ανανεώνονται τα μαλλιά.

Προσοχή με τη θερμότητα

Είναι πολύ σημαντικό να μη ξεχνάτε τα προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά από τη θερμότητα πριν τους κάνετε οποιοδήποτε styling με σίδερο. Η θερμότητα καταστρέφει την κερατίνη και συνεπώς κάνει τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά, ταλαιπωρημένα και να σπάνε εύκολα.

Η φροντίδα κατά το λούσιμο

Οι τρεις βασικοί κανόνες του σωστού λουσίματος είναι: σαμπουάν στην κορυφή, μαλακτική στις άκρες και ποτέ καυτό νερό, καθώς αφυδατώνει το τριχωτό. Μετά το λούσιμο μη τρίβετε δυνατά τα μαλλιά με την πετσέτα, αλλά ίσα ίσα για να απορροφηθούν το πολύ νερό. Τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι πιο ευάλωτα, επομένως θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Λάθη στο βούρτσισμα

Το να βουρτσίζετε συνεχώς τα μαλλιά δεν είναι σωστό. Κάντε το όποτε υπάρχει ανάγκη, ξεκινώντας κατά προτίμηση από τις άκρες προς την κορυφή. Μη βουρτσίζετε με απότομες κινήσεις και προτιμήστε βούρτσες με μαλακά «δόντια» για να μην ταλαιπωρούνται πολύ τα μαλλιά.

Ρυθμίστε το στρες

Το καθημερινό στρες είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες που οδηγούν στην απώλεια μαλλιών. Οι ορμόνες διαταράσσονται και έτσι τα μαλλιά δεν μεγαλώνουν σωστά. Φροντίστε το σώμα, τη διατροφή και την ψυχική σας υγεία και θα δείτε εντυπωσιακή αλλαγή στην όψη των μαλλιών σας.

Διαβάστε επίσης | To butterfly κούρεμα είναι celebrity approved

MHT