η-dua-lipa-μιλά-για-την-ψυχική-της-υγεία-και-δί-142811

Η Dua Lipa έχει συμπληρώσει έναν εντυπωσιακό κατάλογο επιτευγμάτων ενώ βρίσκεται σε καραντίνα στο Λονδίνο με τον σύντροφό της, Anwar Hadid. Το δεύτερο άλμπουμ της, Future Nostalgia, είναι νούμερο ένα σε όλα στα charts (η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που το πετυχαίνει για το 2020), ένας θρίαμβος που αναμφίβολα ενισχύθηκε από την επική ερμηνεία του Don’t Start Now στο The Late Late Show. Η 24χρονη έχει, επίσης, ξεχωρίσει για τις στιλάτες εμφανίσεις της μέσα στην καραντίνα.

Φαίνεται ότι όλα τα έχει υπό έλεγχο, αλλά στην πραγματικότητα είναι η πρώτη που παραδέχεται ότι τίποτα δεν είναι τόσο ιδανικό όσο μπορεί να φαντάζει. Μιλώντας στο podcast “Gurls Talk” της ακτιβίστριας Adwoa Aboah, η δημοφιλής τραγουδίστρια εμφανίστηκε βαθιά ειλικρινής για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει, μιλώντας τόσο για τις δυσκολίες της απομόνωσης όσο και για εκείνες του να δημοσιεύεις ένα νέο άλμπουμ εν μέσω μιας πανδημίας, αποκαλύπτοντας πως δεν αισθάνεται καθόλου δημιουργική τη δεδομένη στιγμή.

Η Dua Lipa μιλά για την ψυχική της υγεία και δίνει χρήσιμες συμβουλές-1
©Photography Nadine Ijewere for British Vogue January 2019.
1/2
Native Share

«Δεν είμαι έτοιμη να γράψω κάτι νέο τώρα», τόνισε. «Δεν έχω καμία απολύτως έμπνευση για τον επόμενο δίσκο ακόμα».  Παρακάτω, έξι συμβουλές της Dua Lipa για τη φροντίδα της ψυχικής μας υγείας:

Αγκαλιάστε το απρόβλεπτο

Μιλώντας για την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Lipa αποκάλυψε ότι αυτή η ταραχώδης περίοδος την ανάγκασε να επιβραδύνει τις κινήσεις της. «Είναι περίεργο να έχεις ένα τόσο ξεκάθαρο σχέδιο και τελευταία στιγμή όλα να ανατρέπονται, αλλά μόνο τότε συνειδητοποιούμε ότι είναι όλα εντάξει και ότι ίσως πρέπει να μειώσεις την ταχύτητά σου, να πάρεις λίγο χρόνο, να βρεις λίγη υπομονή για τον εαυτό σου.

Η καλοσύνη – εικονική & πραγματική – μετράει

Η ποπ σταρ μίλησε για τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων αυτή την περίοδο, για τις οποίες χαρακτηριστικά είπε ότι σου ανοίγουν τα μάτια. Ειδικά για τις φιλίες, τόνισε ότι δεν πρέπει να τις θεωρούμε δεδομένες. «’Εχουμε αναπτύξει μεγαλύτερη ενσυναίσθηση κι αυτό νομίζω μας κάνει καλύτερους. Ελπίζω να πάρουμε από αυτό που ζούμε το πιο ουσιαστικό νόημα, γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν ανταλλάξει τώρα τόση ποσότητα αγάπης και συμπαράστασης, ακόμα και για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν».

Η Dua Lipa μιλά για την ψυχική της υγεία και δίνει χρήσιμες συμβουλές-2
©Photography Nadine Ijewere for British Vogue January 2019.
2/2
Native Share

Παραμείνετε σε μια ρουτίνα

Δίνοντας χώρο στον καθημερινό της προγραμματισμό σε φίλους, ήταν κάτι που τη βοήθησε να αισθάνεται λιγότερο εκτός συγχρονισμού. «Οι φίλοι μου και εγώ θα ξυπνήσουμε και θα ορίσουμε αμέσως μια ώρα για FaceTime, κάνοντας μια προπόνηση μαζί. […] Νιώθουμε σχεδόν σαν να είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο μέρος. Αυτό φέρνει λίγη ομαλότητα και με κάποιο τρόπο διευκολύνει τα πράγματα.

Κάντε ένα διάλειμμα απ’ τα social media

«Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα κάνει τον δεύτερο δίσκο μου, αν δεν είχα κάνει ένα βήμα πίσω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε η Lipa στην Aboah, εξηγώντας ότι η πίεση της διατήρησης μιας διαδικτυακής παρουσίας, σε συνδυασμό με το φράγμα μίσους που δημιουργούν τα τρολς, επηρέασε την ικανότητά της να απολαμβάνει αυτό που είχε επιτύχει. Τελικά, επέλεξε να ελαχιστοποιήσει τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αποφύγει το Twitter για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της.

https://www.instagram.com/p/B_mrG1DFz8R/?utm_source=ig_embed

Γράψτε τις σκέψεις σας

«Πάρτε ένα λευκό χαρτί και καταγράψτε όλα όσα αισθάνεστε, όσα σκέφτεστε. Δεν χρειάζεται να βγαίνει κάποιο νόημα, αλλά πιστεύω ότι πραγματικά βοηθάει», μας προτρέπει η τραγουδίστρια.

Η προσφορά είναι σημαντική

Η υποστήριξη διεθνών οργανισμών, όπως η Unicef και η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, οι οποίοι συνεργάζονται με ευάλωτα μέλη της κοινωνίας που είναι ευαίσθητα στον κορωνοϊό, έχουν δώσει στη Lipa μια αίσθηση σκοπού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Πολλοί από εμάς είμαστε αρκετά τυχεροί που μπορούμε να απομονωθούμε με την οικογένεια, τους φίλους, τους αγαπημένους μας, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όπως οι πρόσφυγες, που ζουν σε περιοχές με πρόβλημα υπερπληθυσμού, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές ανθρώπινες ανάγκες, όπως σαπούνι και νερό».

MHT