10-ιδέες-για-layering-με-τα-πρώτα-φθινοπωρινά-πλ-192403
©Soren Jepsen

Ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός αν και διανύουμε ήδη τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου. Οι βραδιές όμως είναι πιο δροσερές και ένα ελαφρύ πλεκτό ή πανωφόρι, μας είναι απαραίτητα. Η μεταβατική περίοδος έχει σίγουρα δυσκολίες όσον αφορά το στυλ που μπορούμε να υιοθετήσουμε, αφού οι θερμοκρασίες μεταβάλλονται τόσο γρήγορα. Το αλάνθαστο τρικ είναι πάντα το layering, ο συνδυασμός δηλαδή από διαφορετικά layers τα οποία προσθέτουμε ή αφαιρούμε, ανάλογα με τις συνθήκες.

Τα πλεκτά του φθινοπώρου είναι ιδανικά για layering και δεν αναφερόμαστε φυσικά σε oversized πουλόβερ, αλλά σε ανάλαφρα knitwear που εύκολα μπορούν να ενσωματωθούν στο στυλ της εποχής και να συνδυαστούν ακόμα και με καλοκαιρινά items που συνεχίζουμε να φοράμε. Οι στυλιστικές συνταγές που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι δοκιμασμένες και επιτυχημένες. Αρχικά μπορούμε να φορέσουμε ένα λεπτό πλεκτό πάνω από το καλοκαιρινό μας φόρεμα, μαζί με τα σανδάλια μας που προς το παρόν δεν τα έχουμε αποχωριστεί. Μπορούμε όμως να συνδυάσουμε το τζιν σορτς με ένα πλεκτό τοπ ή μια πλεκτή μαρινιέρα, για εμφανίσεις κατάλληλες για την εποχή.

Τα πλεκτά cardigans είναι ένα ακόμα κομμάτι-κλειδί για φθινοπωρινό layering, συνδυασμένα με σπορ biker shorts, ή φορεμένα και σαν τοπ, ενώ τώρα είναι η ιδανική στιγμή να υιοθετήσουμε ένα κολεγιακό στυλ ρίχνοντας ένα λεπτό πλεκτό γύρω από τους ώμους. Οι δυνατότητες για συνδυασμούς με τα πρώτα knitwear του φθινοπώρου είναι αμέτρητες, είτε θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα monochrome look, είτε να ενσωματώσουμε φθινοπωρινά χρώματα και prints στην γκαρνταρόμπα μας.

H Vogue προτείνει 10 street style με layering, που θα γίνουν η έμπνευση του φθινοπώρου.

10 ιδέες για layering με τα πρώτα φθινοπωρινά πλεκτά-1
©Pernille Teisbaek/Instagram
10 ιδέες για layering με τα πρώτα φθινοπωρινά πλεκτά-2
©George Angelis/Shot by Gio
10 ιδέες για layering με τα πρώτα φθινοπωρινά πλεκτά-3
©Soren Jepsen
View this post on Instagram

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

10 ιδέες για layering με τα πρώτα φθινοπωρινά πλεκτά-4
©Soren Jepsen
10 ιδέες για layering με τα πρώτα φθινοπωρινά πλεκτά-5
©Soren Jepsen
View this post on Instagram

A post shared by Alex Rivière (@ariviere)

10 ιδέες για layering με τα πρώτα φθινοπωρινά πλεκτά-6
©Soren Jepsen
10 ιδέες για layering με τα πρώτα φθινοπωρινά πλεκτά-7
©Alex Riviere/Instagram

Διαβάστε επίσης | Tweed σακάκι: Είναι η πιο fresh τάση του φθινοπώρου

MHT