επιστροφή-στα-2000s-πώς-η-bella-hadid-έκανε-τάση-το-στ-92066
©Getty Images

Αν υπάρχει μια γυναίκα που ενσαρκώνει με άνεση το ενδυματολογικό ύφος της δεκαετίας του 1990, αυτή είναι σίγουρα η Bella Hadid. Δεν είναι, βέβαια, μόνο η τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα στην οποία αρέσκεται να επιστρέφει νοερά μέσω των εμφανίσεών της. Τον τελευταίο καιρό, το διάσημο μοντέλο οδεύει προς μια αναβίωση της μπερδεμένης δεκαετίας του 2000, μια εποχή με πολλά και αμφιλεγόμενα looks, για τα οποία οι περισσότεροι μετανιώνουν κοιτώντας πίσω. Από τα μικροσκοπικά γυαλιά και τις τσάντες – μινιατούρες, μέχρι τα boot-cut παντελόνια και τα baker-boy καπέλα, η Hadid (μαζί με την προσωπική της στυλίστρια Mimi Cuttrell) επαναφέρει σταθερά τις κυρίαρχες τάσεις των 2000s.

Επιστροφή στα 2000s: Πώς η Bella Hadid έκανε τάση το στυλ μιας μπερδεμένης δεκαετίας-1
©Getty Images

Στα 22 της, μετρά ήδη 5 χρόνια επιτυχημένης καριέρας σαν μοντέλο, φιγουράροντας στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της βιομηχανίας. Όταν η μόδα έψαχνε την ταυτότητά της το 2000, αναζητώντας τα πατήματά της μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, η Bella ήταν ακόμα παιδί. Μεγαλώνοντας, τίποτα δεν την εμπόδισε να γυρίσει το βλέμμα της προς τα πίσω και να ξεχωρίσει, σαν καλή μαθήτρια, όλα εκείνα τα σημάδια που δόμησαν την αισθητική των 2000s, φέρνοντάς τα στο σήμερα.

Επιστροφή στα 2000s: Πώς η Bella Hadid έκανε τάση το στυλ μιας μπερδεμένης δεκαετίας-2
©Getty Images

Κοιτώντας στο παρόν, βρίσκει στη Fendi, στην Off-White, στη Louis Vuitton αλλά και στη Miu Miu, όλα εκείνα τα φουτουριστικά, χαρούμενα, παιχνιδιάρικα και party στοιχεία που καθόρισαν το στυλ της περασμένης δεκαετίας. Μιας δεκαετίας που ανέδειξε νέες, πειραματικές, μεταμοντέρνες αλλά και κιτς τάσεις, στον απόηχο της βελούδινης ζακέτας της Juicy Couture και των Von Dutch καπέλων. Ποιος να μας το έλεγε ότι το απόλυτο “party girl” των 2000s, η Paris Hilton, θα εξακολουθούσε να ασκεί επιρροή στη νέα γενιά των style influencers της εποχής μας. Όσο απωθητικό κι αν φαντάζει ένα ντύσιμο των 2000s, η Bella το κάνει να μοιάζει σημερινό. Το μυστικό της επιτυχίας της; Αυτοπεποίθηση.

Επιστροφή στα 2000s: Πώς η Bella Hadid έκανε τάση το στυλ μιας μπερδεμένης δεκαετίας-3
©Getty Images
Επιστροφή στα 2000s: Πώς η Bella Hadid έκανε τάση το στυλ μιας μπερδεμένης δεκαετίας-4
©Getty Images
Επιστροφή στα 2000s: Πώς η Bella Hadid έκανε τάση το στυλ μιας μπερδεμένης δεκαετίας-5
©Getty Images
Επιστροφή στα 2000s: Πώς η Bella Hadid έκανε τάση το στυλ μιας μπερδεμένης δεκαετίας-6
©Getty Images
Επιστροφή στα 2000s: Πώς η Bella Hadid έκανε τάση το στυλ μιας μπερδεμένης δεκαετίας-7
©Getty Images
Επιστροφή στα 2000s: Πώς η Bella Hadid έκανε τάση το στυλ μιας μπερδεμένης δεκαετίας-8
©Getty Images
Επιστροφή στα 2000s: Πώς η Bella Hadid έκανε τάση το στυλ μιας μπερδεμένης δεκαετίας-9
©Getty Images

Επιστροφή στα 2000s: Πώς η Bella Hadid έκανε τάση το στυλ μιας μπερδεμένης δεκαετίας-10
©Getty Images